Деблокування сил оборони на «Азовсталі» воєнним шляхом може призвести до значних втрат - Генштаб

Деблокування сил оборони на «Азовсталі» воєнним шляхом може призвести до значних втрат - Генштаб

Укрінформ
Зв'язок із силами оборони на «Азовсталі» у Маріуполі підтримується, деблокування воєнним шляхом складне і може призвести до значних втрат.

Про це сказав заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов на пресконференції у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«На сьогодні проведення операції із деблокування потребуватиме зусиль значної кількості військ, оскільки підрозділи Збройних сил України знаходяться віддалено від 150 до 200 км від Маріуполя. Також противником створено розгалужену систему інженерних загороджень та оборонних рубежів, що призведе до значних втрат з боку наших військ», - зазначив Громов.

Водночас він наголосив на тому, що окреме планування будь-яких операцій не є темою публічних обговорень. ЗСУ неодноразово здійснювали у Маріуполь доставку боєприпасів, засобів зв’язку, медикаментів, сказав Громлв, додавши, що це було можливим доти, доки не було поширено інформацію про надання допомоги. Ворог вжив заходи, які ускладнили в подальшому поставки українськими захисникам, що призвело до втрат особового складу та вертольотів, які здійснювали евакуацію поранених із «Азовсталі».

Читайте також: Загарбники за добу здійснили 38 авіанальотів на «Азовсталь»

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто залишається заблокованим загарбниками вже понад два місяці. Вони розбомбили житлові квартали та цивільну інфраструктуру, блокують гуманітарну допомогу.

Вже відбулася евакуація мирних мешканців - жінок, дітей і літніх людей, які перебували в укриттях заводу «Азовсталь» в Маріуполі. Однак 9 травня керівник Донецької військової обласної адміністрації Павло Кириленко у телеефірі заявив, що в укриттях на меткомбінаті ще залишаються понад 100 цивільних.

На території «Азовсталі», яку російські війська постійно обстрілюють з усіх видів озброєння і намагаються штурмувати, тримають оборону українські військові. Серед них кілька сотень поранених.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що українська влада працює над дипломатичними варіантами для порятунку українських військових, які перебувають на «Азовсталі», але рф не дає згоди на будь-який із багатьох запропонованих варіантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-