У Міноборони пояснили, чому мовчать про плани й прогнози війни з рф

У Міноборони пояснили, чому мовчать про плани й прогнози війни з рф

Укрінформ
Вище військове керівництво України неохоче коментує інформацію про прогнози і плани у війні з рф, аби не корегувати дії ворога.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю виданню "Лівий берег" сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр, відповідаючи на запитання, чому Генштаб та Міноборони дають стримані прогнози щодо воєнної агресії.

«Я поясню, чому стримані. І я зараз теж буду стримана, тому що будь-яке моє слово буде сприйматися як офіційна позиція відомства, і в тому числі нашим ворогом, який кожну інформацію, зокрема і з відкритих джерел, використовує для коригування. Ну от скажімо, коли нас постійно просять, вимагають: скажіть, чому там у певний регіон не надіслали певному підрозділу допомогу? Немає значення, яку відповідь ми дамо. Якщо скажемо, що не надіслали – це сигнал ворогу, а значить немає ніяких контактів, значить, все ж таки все йде успішно. Якщо ми скажемо: ні, хвилиночку, допомога йде, для них це означає, що вони недопрацювали, десь є канал, по якому йде допомога. Те саме стосується і стратегії. Будь-яка відповідь буде означати, що є якийсь план», - пояснила Маляр.

Читайте також: Західна допомога Україні найближчим часом буде відчутною - Маляр

Вона підкреслила, що план протидії рф, звичайно, є. Єдине, що можна абсолютно точно говорити, що це дуже складна боротьба, що наші Збройні сили іноді мали ситуацію зі співвідношенням сил 1:15 не на нашу користь. Це дає розуміння, якою ціною даються ті перемоги, які є, і те стримування, яке є, додала Маляр.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють і бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

США, ЄС та інші країни ввели і продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-