Ворог застосовує комплекси РЕБ для придушення радіозв’язку

Ворог застосовує комплекси РЕБ для придушення радіозв’язку

Дані Генштабу
Укрінформ
Найбільша активність російських військ станом на 6:00 11 травня спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках. російська армія застосовує комплекси радіоелектронної боротьби (РЕБ) для придушення каналів радіозв’язку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у Фейсбуці.

Противник не припиняє наступальних дій у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької, Луганської та Херсонської областей та утримання сухопутного коридору між зазначеними територіями та окупованим Кримом.

“Найбільша активність окупантів спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках”, - ідеться в повідомленні.

На Слобожанському напрямку ворог діє угрупованням, що складається з окремих підрозділів 6-ї загальновійськової армії Західного військового округу, 41-ї загальновійськової армії Центрального військового округу, берегових військ балтійського та північного флотів. російські війська продовжують зосереджувати основні зусилля на недопущенні подальшого просування ЗСУ у напрямку державного кордону України, здійснюють ведення розвідки підрозділів Сил оборони на північ та північний-схід від міста Харків.

На Ізюмському напрямку угруповання зі складу окремих підрозділів 1-ї танкової армії та 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу, 29-ї, 35-ї, 36-ї загальновійськових армій та 68-го армійського корпусу Східного військового округу та повітряно-десантних військ зосереджує основні зусилля на нанесенні вогневого ураження українським підрозділам.

На Донецькому напрямку угруповання російських військ зосереджує основні зусилля на продовженні наступальних дій з метою взяття під повний контроль міста Рубіжне, захоплення населених пунктів Лиман та Сєвєродонецьк.

Не припиняє штурмових дій на Лиманському, Сєвєродонецькому, Бахмутському, Авдієвському, Курахівському напрямках за підтримки підрозділів ствольної та реактивної артилерії.

В місті Маріуполь ворог блокує українські підрозділи у районі заводу “Азовсталь”. За підтримки вогню артилерії та танків проводить штурмові дії. Завдає ракетно-бомбові удари.

На Південнобузькому та Таврійському напрямках підрозділи противника намагаються покращити своє тактичне положення.

Читайте також: російські загарбники можуть готувати диверсії на хімічних об'єктах

На Миколаївському напрямку ворог продовжує здійснювати обстріли позиції ЗСУ.

На Криворізькому напрямку здійснював обстріли українських військ із застосуванням артилерії.

З метою закріплення на захопленій території проводить інженерні роботи та створення нових позицій в районах населених пунктів Брускинське та Велика Олександрівка.

На Таврійському напрямку ворог проводить демонстративні дії з метою сковування дій підрозділів Сил оборони, вдосконалює інженерне обладнання своїх позицій, поповнює запаси.

На Бессарабському напрямку ситуація в Придністровському регіоні Республіки Молдова залишається напруженою. Підрозділи російських військ продовжують перебувати у бойовій готовності - “Повна”.

Читайте також: США готові надати Україні всі необхідні можливості для протидії рф - глава Пентагону

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямку ситуація залишається без суттєвих змін.

Противник продовжує знищувати цивільну інфраструктуру України шляхом завдання ракетних-бомбових ударів та здійснюючи артилерійські обстріли населених пунктів та об’єктів інфраструктури.

“Для придушення каналів радіозв’язку противник застосовує комплекси радіоелектронної боротьби”, - ідеться в повідомленні.

Постійні обстріли російськими військами не дозволяють провести повноцінну евакуацію цивільних та поранених осіб із зони бойових дій.

За попередню добу підрозділи протиповітряної оборони Повітряних Сил та Сухопутних військ уразили чотири БПЛА типу “Орлан-10. Крім того, одна з бригад десантно-штурмових військ ЗСУ знищила один вертоліт Мі-24.

Читайте також: росія продовжує відправляти строковиків на війну проти України - розвідка

У Генштабі додали, що авіація Повітряних сил на визначених напрямках продовжувала завдавати противнику вогневі удари з повітря та підтримувати бойові дії українських військових.

На території Донецької та Луганської областей ЗСУ за минулу добу відбили дванадцять атак ворога, знищили дванадцять танків, чотири артилерійські системи, дев’ятнадцять одиниць бойової броньованої техніки, сім автомобілів та дві одиниці спеціальної інженерної техніки противника.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 10 травня ліквідували близько 26 тисяч (+350) російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-