На Дніпропетровщині касетні снаряди впали у водосховище і можуть загрожувати рибалкам

На Дніпропетровщині касетні снаряди впали у водосховище і можуть загрожувати рибалкам

Укрінформ
рф обстріляла Світлодарськ та Луганське «агітаційними» снарядами - за їх допомогою окупанти розкидали в цих населених пунктах листівки до 9 травня.

Про це поінформувала Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у Телеграмі, передає Укрінформ.

«російські військові обстріляли Світлодарськ та Луганське так званими «агітаційними» снарядами, за допомогою яких розкидали в населених пунктах листівки до 9 травня», - зазначила вона.

Читайте також: Ворожий флот має понад 50 крилатих ракет, якими готовий обстрілювати Україну

За даними омбудсмана, загарбники також продовжують обстрілювати Сумщину з території росії: здійснюють обстріли із систем залпового вогню.

Окремо, як поінформувала Денісова, під час бомбардування військами рф Зеленодольської громади на Дніпропетровщині касетні снаряди впали у водосховище і можуть загрожувати безпеці рибалок. «До їх детонації може призвести будь-яка взаємодія з ними», - уточнила вона.

Читайте також: Вимагаємо негайної евакуації: «Азов» показав поранених захисників Маріуполя

Уповноважена ВРУ з прав людини зазначила, що армія рф розстрілює мирні міста України неконвенційною зброєю, і заявила, що використання таких видів зброї широкого ураження проти мирного населення є злочином проти людяності та порушенням Женевських конвенцій 1949 року.

Тож український омбудсман закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти злочинів та порушень рф прав людини в Україні.

Читайте також: З’явилися кадри, як авіація рф бомбардує «Азовсталь»

Також Денісова закликала міжнародних партнерів надати зброю для боротьби з країною-загарбником рф.

Як повідомлялося, 10 травня стало відомо, що у тимчасово захопленому місті Ізюм Харківської області у завалах п’ятиповерхового будинку знайшли тіла 44 загиблих цивільних. Серед загиблих є дві сім'ї по п'ять осіб, ще дві – по три.

Голова ОВА Олег Синєгубов повідомив, що ізюмці без техніки між обстрілами розбирають зруйновані будівлі.

У Харківській обласній прокуратурі поінформували, що із 44 загиблих, витягнутих з під-завалів п’ятиповерхівки в Ізюмі, 14 людей ідентифіковані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-