Українські військові звільнили чотири населених пункти на Харківщині

Українські військові звільнили чотири населених пункти на Харківщині

Дані Генштабу
Укрінформ
На Харківщині ворог зазнає значних втрат та виводить свої війська в район Бєлгорода (рф). Підрозділи Сил оборони звільнили в області населені пункти Черкаські Тишки, Руські Тишки, Рубіжне та Байрак.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ, інформуючи про оперативну ситуацію на фронті станом на 18.00.

«Ворог нарощує темпи проведення стратегічної наступальної операції у Східній операційній зоні. Здійснює вогневий вплив уздовж усієї лінії зіткнення та у глибині оборони наших військ. Найбільша активність окупантів спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках. Зберігається висока ймовірність завдання ракетних ударів по об’єктах цивільної та військової інфраструктури», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, на Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не проводив. Відмічалося переміщення військової техніки збройних сил республіки білорусь у рамках перевірки бойової готовності та завершення ротації окремих підрозділів, які залучаються до посилення охорони українсько-білоруського кордону в Брестській та Гомельській областях.

На Сіверському напрямку ворог продовжує забезпечувати посилену охорону українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях. Здійснив обстріли з мінометів у прикордонних районах ділянок місцевості поблизу населених пунктів Карповичі та Сеньківка Чернігівської області.

На Слобожанському напрямку противник активних наступальних дій не проводив. Продовжує вживати заходів з перегрупування наявних підрозділів. Здійснює інженерно-фортифікаційне обладнання передових позицій, посилює систему протиповітряної оборони, нарощує систему медичного забезпечення.

Читайте також: ЗСУ знищили чергову партію ворожої техніки та живої сили

З метою недопущення просування підрозділів Сил оборони України та для посилення своїх військ додатково перемістив на територію нашої держави до п’ятисот мобілізованих осіб з тимчасово окупованої території Донецької та Луганської областей.

Крім того, на Ізюмському напрямку ворог продовжував створювати сприятливі умови для переходу у наступ, для чого поповнював запаси боєприпасів та матеріально-технічних засобів, проводив інженерне обладнання передових позицій та посилив повітряну розвідку.

На Сєвєродонецькому напрямку тривають безуспішні спроби встановлення контролю над Рубіжним. Ворог здійснює штурмові дії в районах населених пунктів Нижнє, Тошківка, Оріхове Луганскої області, успіху не має.

В пресслужбі також зазначили, що противник намагається закріпитись у районі населеного пункту Олександрівка, здійснює штурмові дії в районі населеного пункту Шандриголове Донецької області, успіху не має.

На Донецькому напрямку окупанти здійснювали спробу штурмових дій у напрямках міста Марʼїнка, населених пунктів Камʼянка Ясинуватського району та Новомихайлівка Покровського району Донецької області. Успіху не мали.

В місті Маріуполь противник продовжує зосереджувати основні зусилля на блокуванні та знищенні наших підрозділів в районі заводу “Азовсталь”. За підтримки вогню артилерії та танків проводить штурмові дії.

За інформацією Генштабу, на Запорізькому та Південнобузькому напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала.

На території Придністровського регіону Республіки Молдова продовжує діяти посилений рівень терористичної загрози. Мобілізаційні заходи на території регіону не проводяться, місцеві збройні формування та оперативна група російських військ продовжують перебувати в підвищеному ступені бойової готовності.

Читайте також: Гайдай: Загарбники хочуть відрізати трасу Лисичанськ – Бахмут, щоб Луганщина була у вакуумі

Противник продовжує зазнавати втрат на території України. Так, за наявною інформацією, підрозділи 138-ї окремої механізованої бригади 6-ї загальновійськової армії західного військового округу через значні втрати на території Харківської області виведені на відновлення з території України в район міста Бєлгород російської федерації. Значна частина особового складу військової служби за контрактом, що залишилась, написала рапорти на звільнення.

Зазначається, що в результаті злагоджених дій особового складу підрозділів Сил оборони України на Харківщині звільнено населені пункти Черкаські Тишки, Руські Тишки, Рубіжне та Байрак.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 10 травня ліквідували близько 26 тисяч (+350) російських військових. Також знищено танків 1170 (+25) одиниць, бойових броньованих машин ‒ 2808 (+44), артилерійських систем – 519 (+6), РСЗВ - 185 (+0), засобів ППО - 87 (+0), літаків – 199 (+0), гелікоптерів – 158 (+0), БПЛА оперативно-тактичного рівня - 380 (+3), крилатих ракет - 94 (+0), кораблів /катерів - 12 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн - 1980 (+10), спеціальної техніки - 41 (+0). Найбільші втрати противника (минулої доби) спостерігалися на Авдіївському напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-