Воєнні злочини рф: в Ізюмі під завалами знайшли тіла 44 цивільних

Воєнні злочини рф: в Ізюмі під завалами знайшли тіла 44 цивільних

Укрінформ
У тимчасово захопленому місті Ізюм Харківської області у завалах п’ятиповерхового будинку знайшли тіла 44 загиблих цивільних.

Як передає Укрінформ, про це голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Телеграмі.

“У тимчасово окупованому Ізюмі з-під завалів п’ятиповерхового будинку, який окупанти знищили ще в першій декаді березня, знайшли тіла 44 загиблих цивільних”, - написав Синєгубов.

Голова Харківської ОВА заявив, що це черговий жахливий воєнний злочин російських військових проти мирного населення. Українська влада фіксує злочини і за кожен з них “вони заплатять”.

Серед 44 загиблих жертв, яких дістали з-під завалів, є дві сім'ї по п'ять осіб, ще дві – по три. Списки опубліковані у Телеграмі Типовий Ізюм. Загалом у ньому 49 прізвищ.

За інформацією голови Харківської ОДА Олега Синєгубова, окупанти знищили будинок ще у березні. Після важких боїв 2 квітня Ізюм був окупований російськими військами і нині перебуває під контролем російських військ.

Тоді ж 53-річний мешканець Ізюма Владислав Соколов перейшов на бік ворога та був призначений "головою тимчасової адміністрації". Він особисто підняв російський прапор над будинком Ізюмської райдержадміністрації.

У зруйнованому від обстрілу місті немає електрики, води й газу. Жителі, яким вдалося евакуюватися, розповідають, що трупи розстріляних громадян тижнями залишалися лежати просто на вулиці, їх не дозволяли ховати.

Після приходу окупантів усі магазини міста були розтрощені та розграбовані.

Соколову заочно висунули підозру за фактом державної зради та колабораційної діяльності. Він – колишній поліцейський, потім завідував сектором банківської безпеки в Ощадбанку, 2020 року балотувався на посаду Ізюмського міського голови від партії "Наш Край", але програв чинному меру Валерію Марченку.

Як повідомляв Укрінформ, 7 травня в школі села Білогорівка Луганської області від російського авіаудару загинули щонайменше 62 людини.

Ілюстративне фото

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-