У бою загинув заступник командувача ВМС Ігор Бедзай

У бою загинув заступник командувача ВМС Ігор Бедзай

Укрінформ
Під час виконання бойового завдання у складі екіпажу морського вертольота Мі-14 від ракети російського винищувача загинув заступник командувача Військово-морських сил Збройних сил України з авіації полковник Ігор Бедзай.

Як передає Укрінформ, про це директор фонду "Повернись живим" Тарас Чмут повідомив у Фейсбуці.

"В українському небі загинув один з найкращих офіцерів Військово-морських сил - полковник Ігор Бедзай - заступник командувача ВМС з авіації. Більш відомий як колишній командир 10-ї Морської авіаційної бригади з Новофедорівки, поблизу Сак, Криму", - зазначив він.

Як зауважив Чмут, у 2014 році полковник Бездай був "чи не єдиний з усього командування флоту, хто проявив лідерство та рішучість".

"Допоки всі чекали на міфічні "накази з Києва", він зорганізував особовий склад, підготував техніку та на очах окупантів перегнав усю справну авіацію на континентальну частину України. А наступного дня - повторив це з тим, що не змогло полетіти першого дня. Фактично завдяки лідерству Ігоря Володимировича ми зберегли Морську авіацію", - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, 1 травня стало відомо, що в бою на сході України загинув відомий “кіборг”-десантник Руслан Боровик.

Фото: фейсбук Валерії Олєйнікової

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-