У рф продаж легкових автомобілів у квітні обвалився майже втричі

У рф продаж легкових автомобілів у квітні обвалився майже втричі

Укрінформ
Продаж легкових автомобілів у росії впав у квітні ще приблизно втричі, в 2,9 раза, - до 27,2 тисячі машин порівняно з і так провальним березнем.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє "Комерсант" із посиланням на підрахунки аналітичного агентства "Автостат".

У дилері "Автодом", наприклад, відзначили зниження трафіку автосалонів у квітні приблизно на 70% порівняно з березнем.

При цьому наприкінці квітня було зафіксовано невеликий стрибок продажу. Дилери пов'язали його з падінням цін порівняно з піковими березневими значеннями. До того ж спрацював ефект відкладеного попиту (клієнти вирішили не затягувати із купівлею машини). Але, як вважають аналітики, про відновлення ринку годі й говорити: нові автомобілі зараз купують через нерозуміння, коли відновиться їх постачання, і лише за наявності передбачуваності з доходами.

Як повідомлялося, у квітні відразу 11 автовиробників підняли ціни на свої нові машини у рф. За даними "Автостату", більшість компаній підвищили ціни на весь модельний ряд (фахівці агентства порівняли зміни в прайс-листах з 1 по 15 квітня).

Читайте також: США вперше ввели санкції проти «блендера» криптовалют

Раніше вже сотні зарубіжних фірм, у тому числі й виробники відомих світових автомобільних брендів, оголосили про тимчасовий або повний вихід із російського ринку (припинення виробництва, зупинення інвестицій або діяльності у рф), реагуючи на події в Україні та санкції західних країн проти росії. Вони, у свою чергу, були запроваджені через повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-