США зібрали для України кращих фахівців із розслідування воєнних злочинів рф - Венедіктова

США зібрали для України кращих фахівців із розслідування воєнних злочинів рф - Венедіктова

Укрінформ
Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що США зібрали для України найкращих військових аналітиків та експертів з міжнародного права для розслідування воєнних злочинів.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Зазначається, що Венедіктова сьогодні провела зустріч із заступницею помічника державного секретаря США Бюро Європейських та Євразійських справ Робін Данніган та тимчасовою повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін, під час якої сторони обговорили подальші кроки із взаємодії заради забезпечення справедливості і правосуддя для жертв воєнних злочинів російської федерації.

«Штати завжди нас активно підтримували, а від початку війни вони постійно сприяють зміцненню нашого юридичного фронту. США зібрали для нас найкращих військових аналітиків та експертів з міжнародного права із досвідом у трибуналах. Вони стали до лав mobile justice teams, які допомагають нам бути ефективнішими в розслідуванні постійно зростаючого масиву воєнних злочинів, які вчиняє рф в Україні, і працюють безпосередньо із нашими прокурорами на місцях вчинення злочинів», - наголосила генпрокурор.

Читайте також: У росії не вірять у покарання за воєнні злочини, бо мають ядерну зброю - Зеленський

Вона зазначила, що американські колеги долучилися до розвитку єдиного доказового хабу warcrimes.gov.ua, де акумулюються фото- та відеосвідчення очевидців і жертв російських звірств на українській землі.

Венедіктова також зауважила, що наразі міжвідомча Task Force на базі Офісу генпрокурора інтенсивно співпрацює в питаннях пошуку та арешту активів воєнних злочинців з американською Task Force CleptoСapture.

«Дуже важливим сигналом для нас стала заява генерального прокурора США Мерріка Б. Гарланда про необхідність розширення повноважень щодо конфіскації та продажу активів росіян та ухвалення Палатою представників Конгресу США законопроєкту HR 6930, який закликає президента США продати заморожені активи російських підсанкційних юридичних та фізичних осіб і спрямувати кошти для надання військової та гуманітарної допомоги Україні», - зазначила генпрокурор.

Читайте також: Власні розслідування щодо війни рф проти України проводять уже 17 країн

Як повідомляв Укрінформ, 6 травня Венедіктова поінформувала, що українські правоохоронці зареєстрували понад 10 тисяч воєнних злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-