В Україні від початку повномасштабної війни з рф загинули 3 309 цивільних – ООН

В Україні від початку повномасштабної війни з рф загинули 3 309 цивільних – ООН

Укрінформ
Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) зафіксувало 3 309 випадків загибелі та 3 493 випадки поранень цивільного населення України з початку повномасштабного російського вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у щоденному повідомленні УВКПЛ за 6 травня.

Зазначається, що серед загиблих - 1 194 чоловіка, 761 жінка, 73 дівчинки та 88 хлопчиків, а також 73 дитини та 1 120 дорослих, стать яких поки що не відома. Крім того, поранено 452 чоловіків, 352 жінок, 75 дівчаток, 86 хлопчиків, а також 169 дітей та 2 359 дорослих, стать яких невідома.

При цьому більшість смертей та поранень зумовлені застосуванням боєприпасів та вибухових речовин із великою площею ураження, включаючи обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та повітряні удари.

Читайте також: За воєнні злочини в Україні мають бути покарані і виконавці, і їхні командири - Amnesty

УВКПЛ вважає, що фактичні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, затримується, а багато звітів усе ще очікують підтвердження.

Це стосується, наприклад, Маріуполя та Волновахи (Донецька область), Ізюма (Харківська область), Сєвєродонецька та Рубіжного (Луганська область), Тростянця (Сумська область), де є повідомлення про численні жертви серед мирного населення.

Читайте також: Кількість цивільних жертв в Україні у десятки разів перевищує військові – Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни світу застосували санкції проти країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-