Прикордонники наразі не фіксують скупчення колон ворога у Придністров'ї

Прикордонники наразі не фіксують скупчення колон ворога у Придністров'ї

Укрінформ
Українські прикордонники не спостерігають скупчення військової сили і колон на кордоні України з невизнаною "Придністровською молдавською республікою".

Про це розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко у коментарі Укрінформу.

«Вибухи і провокації в Придністров'ї - це гра кремля. Він використовує такі осередки, щоб нагнітати ситуацію або спробувати використати цю територію у війні проти України. На цей момент на лінії кордону ми не фіксуємо скупчення сил і формування колон, які були б вже готові для вторгнення в Україну», - наголосив Демченко.

Читайте також: Придністров'я не є великою загрозою для України - розвідка

Окрім того, він нагадав, що за рішенням уряду пункти пропуску на ділянці кордону з Придністров'ям закриті з кінця лютого.

Речник ДПСУ запевнив, що ділянка кордону з окупованою частиною Молдови посилена як силами Державної прикордонної служби, так й іншими силами сектору безпеки й оборони України.

Читайте також: Війна не зупиниться на Україні, готуватись до нападу росії потрібно Казахстану та МолдовіДанілов

Як відомо, 24 лютого 2022 року росія повномасштабно напала на Україну, почала масовані бомбардування мирних міст та селищ, російські військові розв’язали масовий терор на тимчасово окупованих територіях. Збройні сили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат.

Європейський Союз запровадив вже п’ять пакетів економічних та особистих санкцій проти російської федерації, що спрямовані на обмеження можливостей кремля до продовження агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-