російський літак шпигував над німецьким островом

російський літак шпигував над німецьким островом

Укрінформ
російський військовий літак був помічений над німецьким островом Рюгеном. Винищувачі Люфтваффе були підняті в повітря.

Про це повідомляє NDR, передає Укрінформ.

«російський літак-розвідник здійснив політ у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем у бік Німеччини. За даними міністерства оборони Німеччини, це насторожило німецькі ВПС», - йдеться у повідомленні.

Інцидент стався ще в суботу, але повідомили лише у вівторок.

У повітря були підняті два Eurofighter з авіабази Росток-Лааге.

У районі Рюгена в понеділок бундесвер розпочав тижневі навчання.

Речник Міністерства оборони ФРН назвав ситуацію «рутиною». Порушень міжнародних правил і небезпечної ситуації не було. За словами речника, у рамках захисту повітряного простору країн НАТО, ВПС лише демонстрували свою присутність.

Останніми роками країни-члени НАТО в Європі регулярно перехоплювали іноземні військові літаки. Протягом 2020 року оборонний альянс повідомляє про близько 350 випадків, під час яких російські військові літаки були зупинені перед європейським повітряним простором.

Читайте також: Винищувачі НАТО піднімалися через літаки рф над Чорним і Балтійським морями

Нещодавно подібні інциденти сталися в інших країнах. Наприклад, Данія викликала посла рф у МЗС після того, як російський військовий літак увійшов у повітряний простір країни. Крім того, російський літак-розвідник незаконно влетів у повітряний простір Швеції. Міністр оборони Швеції заявив про «цілком неприйнятний інцидент». На початку березня чотири російські винищувачі увійшли в повітряний простір над Швецією.

Фото: www.ndr.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-