Поминальні дні: який вигляд має «денацифіковане» кладовище в Одесі

Поминальні дні: який вигляд має «денацифіковане» кладовище в Одесі

Фотохроніка війни
Укрінформ
Вирва від снаряда, розбиті надгробні плити, випалені хрести, понівечені огорожі – усе це зустрічає людей, які приходять у поминальні дні на одеське кладовище.

Масштаби руйнувань після того, як на Таїровський цвинтар 23 квітня влучила російська ракета, бачив фотокореспондент Укрінформу.

Це кладовище – третє за площею в Україні (137 гектарів). Ракетний удар ворожих військ зруйнував тут понад 1 000 квадратних метрів території. Частину могил зрівняв із землею повністю, інші – пошкодив.

Як розповів Суспільному.Одеса завідувач кладовища Костянтин Жиров, унаслідок влучання ракети пошкоджено 70 могил. Зараз триває інвентаризація. Питання повного відновлення пам’ятників на могилах розв’язуватиметься на державному рівні після всіх слідчих дій. Незначні ж пошкодження ліквідують зараз силами працівників кладовища. 

Читайте також: Два місяці незламності: 60 днів українського опору у фото

Як повідомляв Укрінформ, 23 квітня у Київському районі Одеси російська ракета, випущена з Каспійського моря, потрапила у 16-поверховий житловий будинок. Шестеро людей, серед яких тримісячна дитина, загинули, 18 отримали поранення. Ще одна ракета потрапила в об'єкт інфраструктури. Також дві збили українські ППО.

Читайте також: В Одесі залишається загроза ракетних ударів

Сьогодні, 2 травня, в Одесі діє «затяжна» комендантська година, що розпочалася з 22-ї години 1 травня і триватиме до 5-ї ранку 3 травня. Людям заборонено перебувати на вулицях та в інших громадських місцях без спеціальних перепусток і посвідчень.

Фото: Юлій Зозуля, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-