Єрмак: Мета України на переговорах із росією – це деокупація

Єрмак: Мета України на переговорах із росією – це деокупація

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, коментуючи перемовини з російською стороною, заявив, що мета України – це деокупація.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв'ю для CNN із Фарідом Закарією, передає Укрінформ.

За його словами, вихідна позиція України проста і зрозуміла від самого початку – не Україна розпочала цю війну і не Україна окупувала чиїсь території.

«Це означає, що для нас це найважливіше. Це наша незалежність, наш суверенітет і територіальна цілісність, і це те, за що ми боремося. Ми боремося за свою землю і за свободу, і, звісно, я думаю, що тоді це буде для нас справжній прогрес. Це рішення. Тоді цю війну буде припинено, і тоді наша територія буде деокупована, і російські війська підуть з нашої території… Це головна мета для України в цих переговорах», - заявив він.

Читайте також: В ОП стверджують, що зняття санкцій на переговорах з росією не обговорюється

Єрмак наголосив, що український народ хоче зупинити цю війну, але «для нас важливо, щоб Україна виграла її». Тому українці стоятимуть до останнього.

Також Єрмак додав, що команда Президента залишається в Києві і буде там до перемоги.

Із 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинять спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Читайте також: Ердоган знову говоритиме з путіним про зустріч із Зеленським у Стамбулі чи Анкарі

Раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна відмовиться від подальших переговорів з росією у разі проведення так званого "референдуму" в Херсоні й знищення українців у Маріуполі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-