Стінгер, бартка і трембіта – мотиваційний ролик з фронту від 128 бригади

Стінгер, бартка і трембіта – мотиваційний ролик з фронту від 128 бригади

Відео
Укрінформ
Військові зі 128-ї окремої Закарпатської бригади записали мотивуюче відео з фронту з трембітою та стінгерами.

Відео та фото виклали в дописах на сторінці бригади у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Стінгер, бартка і трембіта – феєричне відео від 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади" - йдеться в підписі до відео, на якому бійці бригади позують зі стінгерами та бартками (гуцульський топірець) і грають на трембіті - це духовий народний інструмент, що побутує в Карпатах.

128-ма гірсько-штурмова бригада має бартки на своєму шевроні, який носять на рукаві. Також у бригаді є спеціальна відзнака - Срібний едельвейс, що вручається за здобутки та відвагу у бою.

Як повідомляв Укрінформ, у цьому знакові, власне, закодована назва “Закарпатська бригада”: літера Т - це міжнародна назва Закарпатської області, Transkarpatia, едельвейс - стилізований знак гірської піхоти (гірська квітка), дві бартки - традиційні гуцульські топірці. Едельвейс у бригаді називають також “квіткою сонця” (адже Закарпаття називають “сонячним”), а десять пелюсток квітки - це десять національностей, які проживають в області.

У бригаді воюють пліч-о-пліч представники різних національностей, а на початку війни з росією у 2014 році до бригади прикріпилася неофіційна назва "Закарпатський легіон" - так військових із цього формування ЗСУ назвали донбаські сепаратисти через перехоплені розмови на закарпатському діалекті, з яких вони не могли геть нічого зрозуміти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-