Ворог наводить додаткові понтонні мости через Сіверський Донець

Ворог наводить додаткові понтонні мости через Сіверський Донець

Дані Генштабу
Укрінформ
російські загарбники наводять додаткові понтонно-мостові переправи через річку Сіверський Донець, щоб забезпечити підкріплення військ на Ізюмському напрямку.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

За даними Генштабу, російські війська продовжують проводити наступальні дії у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом.

На Волинському та Поліському напрямках визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь продовжують виконувати завдання з посилення ділянки українсько-білоруського кордону в Брестській і Гомельській областях.

Відзначалося також проведення перевірки готовності авіаційної компоненти чергових сил і засобів системи протиповітряної оборони білорусі.

За інформацією Генштабу, зберігається загроза ракетно-бомбових ударів з території республіки білорусь по об’єктах України.

На Сіверському напрямку шляхом утримання відповідного комплекту військ загарбники намагаються не допустити переміщення резервів ЗСУ до Східної операційної зони.

У прикордонних з Україною районах Брянської та Курської областей ворог розмістив частину підрозділів, виведених для відновлення боєздатності.

У подальшому не виключається здійснення противником демонстраційних дій та провокацій у прилеглих до державного кордону України районах. Зокрема є ймовірність обстрілів підрозділів Сил оборони та інфраструктури у прикордонних районах.

Читайте також: Нуланд: Ціль США – стратегічна поразка путіна

На Слобожанському напрямку вороже угруповання зі складу 6-ої загальновійськової армії, берегових військ Балтійського та Північного флотів основні зусилля зосереджує на утриманні займаних позицій у районі на північ та південний схід від Харкова, намагається здійснити розгортання додаткових артилерійських підрозділів.

На Ізюмському напрямку загарбники діють силами підрозділів зі складу 1-ої танкової армії, 20-ої загальновійськової армії Західного військового округу, 35-ої загальновійськової армії, 68-го армійського корпусу Східного військового округу та повітряно-десантних військ.

Згідно з даними Генштабу, основні зусилля ворог зосереджує на веденні розвідки та завданні вогневого ураження підрозділам ЗСУ.

Для забезпечення додаткового перекидання військ на Ізюмському напрямку загарбники наводять додаткові понтонно-мостові переправи через річку Сіверський Донець.

На Донецькому та Таврійському напрямках російські підрозділи намагаються вести наступ на Лиманському, Сєверодонецькому та Попаснянському напрямках.

Противник продовжує спроби встановити повний контроль над населеними пунктами Рубіжне та Попасна, здійснює підготовчі заходи до просування на Сєверодонецьк, продовжує артилерійські обстріли позицій українських захисників.

Встановлено, що на Курахівському напрямку угруповання військ рф було посилене додатковими артилерійськими підрозділами зі складу 1-го армійського корпусу.

На Маріупольському напрямку ворог продовжував завдавати авіаційних ударів по Маріуполю. Основні зусилля зосереджував на блокуванні українських захисників у районі заводу “Азовсталь”, а також здійснював перекидання частини підрозділів з Маріупольського на Курахівський напрямок.

Загарбники продовжують завдавати авіаційних та ракетних ударів з метою знищення об’єктів цивільної інфраструктури та порушення системи логістичного забезпечення українських військ.

З метою уточнення положення підрозділів Сил оборони України ворог проводив повітряну розвідку із застосуванням безпілотного літального апарата «Орлан-10» та продовжує втрачати цю розвідувальну техніку.

На Південнобузькому та Бессарабському напрямках наявним комплектом сил російські війська намагаються вести бойові дії з метою покращення свого тактичного положення, продовжують здійснювати перегрупування, нарощують систему вогневого ураження, вдосконалюють інженерне обладнання позицій.

У межах нарощення системи матеріально-технічного забезпечення військ загарбники розгорнули збірні пункти пошкоджених машин та пункти ремонту і відновлення техніки.

У придністровському регіоні республіки Молдова росія продовжує розповсюджувати інформацію через прокремлівські медіа щодо загрози місцевому населенню з боку України. Зокрема поширюються повідомлення про черговий випадок застосування українських безпілотників над складами боєприпасів.

Захисники України тримають визначені оборонні рубежі, знищують ворога, продовжують просуватися вглиб захопленої росіянами території і звільняти населені пункти.

Читайте також: Данілов: З військової точки зору закінчення війни залежить від ЗСУ, а з політичної - від путіна

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну ЗСУ знищили близько 23 тисяч (+200) російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-