Біля Чорнобаївки між бурятами та кадирівцями сталася сутичка зі стріляниною - розвідка

Біля Чорнобаївки між бурятами та кадирівцями сталася сутичка зі стріляниною - розвідка

Укрінформ
В окупованій Киселівці (Чорнобаївська сільська громада Херсонської області) відбулась перестрілка між військовими рф чеченської та бурятської національностей.

Про це повідомляє у Телеграмі Головне управління розвідки Міністерства оборони України, передає Укрінформ.

У нічному інциденті "відзначились" понад 50 учасників з кожного боку. Точна кількість поранених і загиблих наразі не відома.

"Причини міжетнічного конфлікту полягають у небажанні бурятів вести наступальні бойові дії та «нерівноправність» умов з чеченцями. Останні взагалі не бувають на передовій, залишаючись у тилу виключно як «загороджувальні загони». Їхнє завдання – спонукати підрозділи окупантів до активних дій. Тобто, відкривати вогонь по тому, хто намагається відступати", - йдеться у повідомленні.

Ще одна причина – нерівномірність розподілу награбованого. Основний «зиск» від мародерства отримують ті ж кадирівці.

Через небажання брати участь у наступальних діях виник конфлікт між командирами та особовим складом підрозділів зс рф в окупованій Федорівці Запорізької області. Росіяни скаржаться місцевим жителям на обман при підписанні контрактів та отриманні згоди на участь у бойових діях.

Читайте також: Ворожі ангари забиті «вантажем 200» - СБУ

З’ясувалося, що російським контрактникам була обіцяна операція за «кримським сценарієм». Тобто, відсутність спротиву з боку України, виділення житла на зайнятих територіях та спокійне проходження служби.

У ГУР повідомили, що, побачивши реальну картину, багато росіян відмовились від подальшої служби. Це спричинило конфлікт, розбиратися в якому прибули представники фсб. Частину військовослужбовців після проведених допитів вивезли в невідомому напрямку. До місця несення служби вони не повернулися.

Як повідомлялось, захисники України знищили вже близько 23 тисяч російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-