У Чорнобаївці нічні обстріли рф пошкодили близько 30 будинків

У Чорнобаївці нічні обстріли рф пошкодили близько 30 будинків

Укрінформ
На Херсонщині у селі Чорнобаївка внаслідок нічних бойових дій пошкоджено близько 30 житлових будинків, поранена одна жінка — вона у тяжкому стані.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Чорнобаївська сільська рада.

“Станом на 28 квітня, в селі Чорнобаївка внаслідок нічних бойових дій пошкоджено близько 30 житлових будинків. Дрібними уламками від снарядів посічено дахи, вікна, двері, стіни, огорожі, майно, автотранспорт”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що є пошкодження газових труб та електромереж. Електропостачання у селі відновлено.

Читайте також: На Херсонщині ЗСУ звільнили п'ять сіл від окупантів, які тікають на рубежі Чорнобаївки

Одна жінка отримала вночі поранення від осколків снарядів, втратила багато крові. Її госпіталізували до лікарні міста Херсона, вона перебуває у тяжкому стані.

На території села є залишки снарядів. Місцеве населення просять, у разі виявлення снаряда, огородити місце у радіусі 20 м та повідомити в сільську раду.

Читайте також: «Слуга народу» просить силовиків з’ясувати, про що її депутат спілкується з окупантами на Херсонщині

Всім, хто постраждав, необхідно звернутися до сільської ради для надання інформації щодо пошкоджень та вжиття необхідних заходів, зазначають у сільській раді.

Як повідомлялося, вночі у Херсоні лунали сильні вибухи, майже по всій території Херсонської області - обстріли.

Як повідомляв Укрінформ, з 24 лютого у Херсоні у результаті бойових дій загинуло близько 300 людей, понад 200 людей були викрадені окупантами.

Читайте також: ЗСУ всімнадцяте вдарили по російських військах у Чорнобаївці - Арестович

27 квітня у Херсоні місцеві жителі вийшли на мирну акцію протесту проти псевдореферендуму та російської окупації, загарбники використали проти людей газові і світлошумові гранати, є поранені та затримані. російські загарбники намагаються вирахувати та затримати учасників проукраїнських акцій у Херсоні, однак люди і далі роблять спроби вийти на протест.

В області викрадають мирних жителів, серед яких - журналісти, керівники громад, депутати, активісти. Фахівці Міністерства цифрової трансформації створили для Херсонської області захищений чат-бот, який допоможе встановити долю зниклих жителів регіону.

За даними Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, загарбники планують провести в Херсонській області так званий референдум у період із 1 травня по 10 травня.

У Херсоні російські окупанти провели «нараду», на якій представили «голову обласної адміністрації» та «голову міської адміністрації». Міський голова Херсона Ігор Колихаєв заявив, що співпрацювати з «новою адміністрацією», призначеною російськими окупантами, відмовився.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-