У Маріуполі не припиняються повітряні атаки на «Азовсталь», тривають вуличні бої

У Маріуполі не припиняються повітряні атаки на «Азовсталь», тривають вуличні бої

Укрінформ
У Маріуполі повітряні атаки на меткомбінат «Азовсталь» не стихають, тривають вуличні бої в напрямку від заводоуправління.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Повітряні атаки на «Азовсталь» не стихають. Ніякої тиші, але намагання штурму раз за разом. Попри заяви. Єдине – з публічного інформаційного поля різко зникли публікації боїв… При тому знов тривають вуличні бої в секторі від заводоуправління «Азовсталі» до вул. Українського Козацтва (парк «Веселка»)», – написав Андрющенко.

Він зазначив, що загарбники намагаються пояснити собі, чому путін майже погодився на евакуацію, одночасно не приховуючи подальших планів щодо «Азовсталі» і наших захисників.

Як повідомлялося, на території меткомбінату «Азовсталь» у Маріуполі перебувають близько 1000 цивільних та українські військові, серед яких близько 500 поранених. Українська влада вимагає від росіян забезпечити терміновий гуманітарний коридор із металургійного комбінату.

Читайте також: На Донецькому напрямку ворог веде активні дії вздовж усієї лінії зіткнення

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тис. мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачищення вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

У заблокованому Маріуполі залишаються близько 120 тис. мирних жителів.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-