У Польщі кількість загиблих на шахті «Зофіювка» зросла до десяти

У Польщі кількість загиблих на шахті «Зофіювка» зросла до десяти

Укрінформ
Рятувальники виявили тіла ще чотирьох гірників, яких шукали після аварії на шахті “Зофіювка” (південь Польщі) в суботу, 23 квітня. Відтак, загальна кількість загиблих на цій шахті зросла до 10-ти гірників.

Про виявлення останніх чотирьох гірників, яких шукали упродовж кількох днів, заявив директор шахти “Зофіювка” Марцін Голембьовський, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, тіла сьомого і восьмого гірника вже транспортуються на поверхню, дев’ятого шахтаря дістають з-під завалів. Тіло десятого шахтаря ідентифікували і піднімуть на поверхню згодом.

Читайте також: У Польщі призупинили рятувальну операцію на шахті через загрозу нових вибухів метану

Про смерть шахтарів поінформовано їхні сім’ї.

Як повідомлялося, за останній тиждень у гірничому секторі Польщі сталося дві великі катастофи. Окрім аварії на шахті “Зофіювка”, трагедія сталася на шахті “Пнювек”, де в ніч проти 21 квітня внаслідок кількох вибухів метану загинуло щонайменше п'ятеро гірників, понад 20 людей отримали сильні опіки, семеро людей були заблоковані у шахті. Потім на шахті знову сталися вибухи метану. У п’ятницю, 22 квітня, керівництво шахти тимчасово відмовилося від продовження рятувальної операції через небезпеку нових вибухів, очікуючи на стабілізацію ситуації з вентиляцією повітря у шахті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-