У Польщі призупинили рятувальну операцію на шахті через загрозу нових вибухів метану

У Польщі призупинили рятувальну операцію на шахті через загрозу нових вибухів метану

Укрінформ
На шахті “Пнювек” у Сілезькому воєводстві Польщі (південь країни) у п’ятницю зранку тимчасово відмовилися від подальшої рятувальної операції через небезпеку вибухів метану.

Під землею, де в середу і четвер сталися вибухи метану із летальними наслідками, ще перебуває семеро шахтарів, передає кореспондент Укрінформу.

“Прийнято рішення відмовитися від проведення рятувальної операції з метою підняття на поверхню семи гірників”, - повідомив Томаш Худи - голова правління Ястжембської вугільної компанії (JSW), до якої належить шахта “Пнювек”.

Читайте також: У Польщі вибухи на шахті, є загиблі та поранені – на місце виїхав прем’єр

Він зазначив, що рятувальна операція здійснюватиметься у напрямку ізоляції вибухонебезпечної ділянки від решти частини шахти, щоб уникнути чергових жертв серед рятувальників. Водночас рятувальну операцію планується відновити після того, як стабілізується атмосфера в на аварійній ділянці шахти.

Читайте також: Пожежа на шахті в Кривому Розі: врятували 11 працівників, заблокованих під землею

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок двох вибухів метану на шахті у польській Сілезії загинуло щонайменше 5 гірників, понад 20 людей дістали сильні опіки, семеро людей залишаються заблокованими у шахті.

Фото: TNV24

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-