В Україні затвердили список територій, переселенці з яких можуть отримати допомогу

В Україні затвердили список територій, переселенці з яких можуть отримати допомогу

Укрінформ
Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України затвердило перелік територіальних громад, які розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) станом на 25 квітня 2022 року.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу міністерства, відповідний наказ розроблено на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 16 квітня 2022 року №457 «Про підтримку окремих категорій населення, яке постраждало у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України».

«Це означає, що, починаючи з травня 2022 року, процедура отримання допомоги від держави на проживання внутрішньо переміщеним особам відбуватиметеся за чіткою та врегульованою процедурою», - пояснили у Мінреінтеграції.

Читайте також: В Україні після початку вторгнення рф зареєструвалися понад два мільйони переселенців

Отримати допомогу зможуть ті громадяни, які перемістилися з територіальних громад, що затверджені зазначеним наказом Мінреінтеграції, а також ВПО, у яких житло зруйноване або непридатне внаслідок пошкодження і які подали заявку на відшкодування, зокрема через Єдиний державний вебпортал електронних послуг.

Затверджений перелік територіальних громад можна переглянути за посиланням.

Допомога на проживання для внутрішньо переміщених осіб з територій, які постраждали від війни, надається у таких розмірах: для осіб з інвалідністю та дітей - 3 000 гривень; для інших осіб - 2 000 гривень.

Читайте також: Верещук: Ми готові зробити все, щоб евакуювати людей з «Азовсталі»

Заяву на допомогу на проживання можна подати дистанційно через застосунок "Дія" (в розділі «послуги»). Також заяву на взяття на облік у статусі ВПО можна подати особисто до органів соціального захисту, уповноваженої особи громади чи ЦНАПу.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-