Неподалік Харкова тривають запеклі бої, деякі села повністю відрізані від цивілізації

Неподалік Харкова тривають запеклі бої, деякі села повністю відрізані від цивілізації

Укрінформ
На території Дергачівської громади, що розташовується неподалік Харкова, тривають бої, на території деяких населених пунктів – особливо запеклі.

Про це в Фейсбуці повідомив голова громади В’ячеслав Задоренко, передає Укрінформ.

«На території Дергачівщини тривають бойові дії, особливо запеклі – на козачолопанському напрямку. Ворог безупинно обстрілює наші населені пункти, внаслідок чого за минулу добу у Безруках загинуло три людини, ще одна отримала осколкове поранення у Дергачах», - повідомив Задоренко.

Він додав, що через інтенсивні обстріли 25 квітня в Дергачах виникло кілька пожеж, третина міста залишилася без світла у зв’язку з пошкодженням лінії електропередач, у старостинських округах спостерігаються проблеми з газопостачанням.

Голова зазначив, що відновлення електроенергії в деяких округах, а також окремих вулицях міста Дергачі буде можливим тільки після завершення активних бойових дій та розмінування територій, бо ці території живляться від однієї високовольтної лінії.

Читайте також: Зведення ОВА: найбільш неспокійною ніч була на сході та півдні, Херсонщина – на межі гумкатастрофи

Козачолопанський, Токарівський, Русько-Лозівський, Проходівський старостати і Цупівка Прудянського округу поки що досі перебувають під окупацією. Ці території повністю відрізані від цивілізації, тому ми зможемо допомогти місцевим мешканцям тільки після їх звільнення, зазначив Задоренко.

Як повідомляв Укрінформ, постійні обстріли Дергачів здійснюються із захопленого окупантами селища Козача Лопань.

Із 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-