Загарбники призначили «мером» Ізюма колишнього міліціонера

Загарбники призначили «мером» Ізюма колишнього міліціонера

Укрінформ
У місті Ізюм на Харківщині російські загарбники призначили «мером» колишнього міліціонера Владислава Соколова, який у 2020 році висував свою кандидатуру на виборах міського голови та програв чинному меру Валерію Марченку.

Про це повідомляє громадська організація «Харківський антикорупційний центр» (ХАЦ), передає Укрінформ.

«Прапор російських окупантів над адміністративною будівлею в Ізюмі підняли Владислав Соколов, Юрій Шевченко та Олексій Худяков. Відео розповсюдили в соціальних мережах. У дописі Владислава Соколова позиціонують, як в.о. «мера Ізюма» від окупаційної влади», - йдеться у повідомленні ГО.

Раніше Соколова звинуватив у співпраці з загарбниками міський голова Ізюма Валерій Марченко.

За даними ХАЦ, Соколов – колишній співробітник правоохоронних органів. Він був кандидатом на посаду міського голови Ізюма в 2020 році від партії «Наш край». Під час балотування вказував, що є завідувачем сектору банківської безпеки активів фізичних осіб в одному з банків.

«Щодо Шевченка та Худякова, то вони мешкали на росії. Юрія Шевченка називають підприємцем, а Худякова – публіцистом та організатором сепаратистських мітингів на Донбасі у 2014 році», - повідомляють в ГО.

З автобіографії Худякова відомо, що він закінчив Московський державний технічний університет імені ім. Баумана за спеціальністю «Інформаційна безпека», з 2007 року «займається громадською діяльністю», з 2007 по 2012 роки був активістом руху «росія молода». У 2013 році створив рух «Щит Москви». Також працював вантажником, кур’єром, комірником, відеооператором та монтажером.

За інформацією ЗМІ, 5 березня 2014 року Олексій Худяков був у Донецьку на площі Леніна на проросійському мітингу.

«Крім того, відомо, що ще до 2014 року Худяков, відомий своїми ультраправими поглядами, був засуджений за напад на гуртожиток із гастарбайтерами у Москві. За даними сайту «Миротворець», Худяков під виглядом гуманітарної місії на Донбасі передавав у Москву інформацію про стан справ на шахтах. Також ХАЦ стало відомо, що Шевченку та Худякову допомагає політолог, експерт Інституту країн СНД Іван Скоріков», - повідомляють у громадській організації.

Читайте також: «Бучанські кати» діють під Ізюмом і вже зазнали втрат

Як повідомляв Укрінформ, загарбники заблокували м. Ізюм на початку березня та не погоджують гуманітарних коридорів. Із 6 березня тривали інтенсивні обстріли міста та авіудари, вся інфраструктура міста знищена, практично на 80% зруйнована житлова забудова.

Ізюм є найгарячішою точкою протистояння ЗСУ російській навалі на Харківщині. За даними українського Генштабу, у районі цього міста загарбники зосередили до 22 батальйонних тактичних груп. ЗСУ успішно відбивають атаки, знищують ворожу техніку та живу силу противника.

Фото: ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-