Ворог посилив атаки на колишній лінії розмежування ООС - Арестович

Ворог посилив атаки на колишній лінії розмежування ООС - Арестович

Відео
Укрінформ
Протягом доби воєнно-політична ситуація в Україні суттєво не змінилася, ворог посилив атаки на на колишній лінії розмежування у зоні операції Об'єднаних сил.

Про це сказав радник керівника Офісу Президента України Олексій Арестович під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"Протягом доби воєнно-політична обстановка довкола України суттєвим чином не змінилася. Головні зусилля ворог продовжує зосереджувати на намаганні вийти від міста Ізюм до міст Слов'янськ, Краматорськ, посилили атаки на колишній лінії розмежування у зоні ООС, яку продовжують утримувати наші війська", - сказав Арестович.

Він додав, що ворог також намагається вчиняти штурмові дії в районі міст Попасна, Рубіжне і Сєввєродонецьк, але успіху немає.

"Ще один напрямок, на якому ворог зосереджує зусилля, - це напрямок Гуляйполя. Протягом тижня ворог просунувся там на 10 кілометрів, але оскільки наші захисники зараз там зосередили резерви, темпи просування ворога суттєво уповільнились, і наші війська задають їм суттєвих ударів по місцях зосередження особового складу, техніки, пунктах управління, складах з боєприпасами", - додав Арестович.

Читайте також: Неподалік кордону України росіяни розгорнули установки «Іскандер-М»

Також він наголосив, що дуже складною залишається ситуація в місті Маріуполь, де противник продовжує зосереджувати зусилля в районі оборони наших військ на заводі "Азовсталь". Українські військові тримають оборону у дуже складній обстановці, захищаючи там і понад тисячу цивільних людей.

Читайте також: П'ять російських ракет ударили по інфраструктурі Полтавщини

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу ЗСУ на 24 квітня, на Донецькому і Таврійському напрямкахворог нарощує системи управління та протиповітряної оборони, здійснює вогневий вплив по позиціях українських військ із мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню по всій лінії зіткнення. Завдає ударів літаками оперативно-тактичної авіації.

Українські захисники з 24 лютого по 24 квітня знищили близько 21 800 російських військових. Також ворог втратив 873 танки, 2 238 бойових броньованих машин, 408 артилерійських систем, 147 РСЗВ, 69 засобів ППО, 179 літаків, 154 гелікоптери, 8 кораблів / катерів. Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-