рф з початку війни використала близько 70% своїх високоточних ракет - Bellingcat

рф з початку війни використала близько 70% своїх високоточних ракет - Bellingcat

Укрінформ
Росія використала близько 70% свого арсеналу високоточних ракет, проте вона може виробляти їх самостійно.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявив журналіст-розслідувач, виконавчий директор та голова правління платформи Bellingcat Христо Грозєв в ефірі "Україна 24".

«У них залишається приблизно 30% того, з чим вони розпочали війну. Тут ще є питання: хто працює із цими ракетами? Тому що ресурс, який уміє спрямовувати ці ракети, також обмежений. Наша розвідка вказує, що це близько 30-40 осіб. Адже Україна працює не лише на збивання та знищення ракет, а й на виявлення людей, які можуть ці ракети програмувати. Тому я не здивуюся, якщо в росії закінчиться не лише hardware, а й так званий software», - вважає Грозєв.

Читайте також: Грозєв: рф втратила 90% своїх найкращих десантників - це найсуттєвіша частина армії

Коментуючи спроби рф захопити Маріуполь, журналіст зазначив, що навіть якщо битва за Маріуполь зараз буде тактично програна, це не означає поразки в битві, оскільки причина неможливості утримати Маріуполь - відсутність зброї, а не відсутність армії або відсутність мотивації. На сьогодні час працює на Україну, адже щотижня здійснюються поставки високоточного озброєння, і те, що Україна не могла зробити тиждень тому, швидше за все, буде можливо через 2-3 тижні, вважає Грозєв.

Читайте також: Путін оскаженів, коли дізнався, наскільки цінними ракетами обстріляли Вінницю – Грозєв

"На даному етапі 19 країн готові надати високотехнологічну зброю Україні, це дає підстави для надії", - зазначив він.

Як повідомлялося раніше, українські захисники з 24 лютого до 24 квітня знищили близько 21800 російських військових. Також ворог втратив танків – 873, бойових броньованих машин – 2238, артилерійських систем – 408, РСЗВ – 147, засобів ППО – 69, літаків – 179, вертольотів – 154, автомобільної техніки – 1557, кораблів/катерів – 8, цистерн з ПММ - 76, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 191, спеціальної техніки – 28, пускових установок ОТРК/ТРК – 4.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-