У трофейній російській техніці знаходять деталі з Франції, Німеччини та Ізраїлю

У трофейній російській техніці знаходять деталі з Франції, Німеччини та Ізраїлю

Укрінформ
У російській техніці, яку захоплюють українські військовослужбовці на полі бою, знаходять деталі подвійного призначення з Німеччини, Франції, Ізраїлю.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга в ефірі телемарафону єдиних новин, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми зараз показуємо фати і будемо робити теж їх публічними, тому що в трофейній російській техніці, яка захоплюється українськими військовими на полі бою, ми бачимо деталі подвійного призначення, причому з таких країн, як Німеччина, Франція, Ізраїль. При цьому всьому, ті ж самі Німеччина і Франція з 2014 року мали дотримуватися санкційного режиму. На жаль, ми бачимо, як це на практиці відбувалося», - сказав Сибіга.

Він зауважив, що Україна «відверто реагує» на такі випадки.

Заступник глави ОП наголосив на необхідності перекриття можливостей для росії обходити санкції і ввозити підсанкційну продукцію через треті країни.

«Ми ці держави знаємо, ми також знаємо держави, які цьому сприяють, і чітко це доводимо (партнерам – ред.)», - заявив Сибіга.

Читайте також: Винагороду за передану ЗСУ трофейну техніку звільнили від податків - Рада ухвалила закон

Як повідомляв Укрінформ, експертна група при Офісі Президента 21 квітня презентувала План дій щодо посилення санкційного тиску на рф.

Президент Володимир Зеленський 29 березня оголосив про створення при ОП групи експертів, які аналізуватимуть вплив застосованих проти російської федерації санкцій. З українського боку групу очолює керівник ОП Андрій Єрмак, з міжнародного – колишній посол США в рф Майкл Макфол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-