Британія в ОБСЄ: військові рф взяли в полон співробітників моніторингової місії на сході України

Британія в ОБСЄ: військові рф взяли в полон співробітників моніторингової місії на сході України

Укрінформ
російські «проксі» на сході України погрожують персоналу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, а російські військові взяли співробітників СММ в полон.

Про це на вчорашньому засіданні заявила заступниця голови делегації Великої Британії в ОБСЄ Дейрдре Браун, передає Укрінформ.

«Ми отримали тривожні повідомлення про те, що довірені особи росії на Донбасі погрожують персоналу Місії, техніці та приміщенням, а також про те, що російські війська взяли в полон співробітників СММ. Ми найрішучішим чином засуджуємо ці загрози Місії та її відданому персоналу. Ми закликаємо звільнити співробітників СММ, а також усіх затриманих росією українців», - сказала Браун.

Вона наголосила на постійному поширенні кремлем брехні та дезінформації щодо ситуації в Україні та невідворотності кари за злочинні діяння росії.

«Давайте прояснимо: світ бачить брехню кремля. Справжній масштаб дій росії в Маріуполі та на решті території України ще не розкритий, але не слід сумніватися, що покарання за ці та майбутні порушення зобов’язань Росії за міжнародними законами, які вони вільно підписали, настане», - сказала Браун.

Заступниця голови делегації Великої Британії в ОБСЄ наголосила, що Британія продовжить допомагати Україні, вже збільшивши військову підтримку летальною та нелетальною зброєю до 450 млн фунтів стерлінгів.

«Україна бореться за право своїх громадян жити мирно на своїй території. Велика Британія підтримує Україну і завжди буде захищати право Українського народу вибирати свою долю», - сказала Браун.

Читайте також: рф могла застосувати у Маріуполі змішаний з хімікатами сльозогінний газ - США в ОБСЄ

Як повідомляв Укрінформ, постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ у п’ятницю у Відні заявив, що росія у війні проти України діє як терористична держава - завдає ударів по містах, критично важливій інфраструктурі та житлових кварталах, щоб змусити почуватися наш народ у небезпеці. Також дипломат зазначив, що росія вдається до терористичних методів на тимчасово захоплених росією українських територіях, зокрема, на Херсонщині, де москва хоче провести фіктивний "референдум", спрямований на легітимізацію окупації області.

Не маючи народної підтримки, російські солдати продовжують викрадати представників місцевої влади, активістів і журналістів, реалізовуючи випробувану в окупованому Криму модель.

Фото: ОБСЄ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-