росія почала активніше закидати в Україну диверсантів - МВС

росія почала активніше закидати в Україну диверсантів - МВС

Укрінформ
Ворог активізував закидання в Україну потенційних диверсантів, зокрема членів так званих приватних військових кампаній.

Про це у телеефірі заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, передає кореспондент Укрінформу.

За словами Єніна, фактично щодня службовці Нацполіції затримують осіб, щодо яких є обґрунтовані підозри вважати їх колаборантами або посібниками ворога. Зокрема, нещодавно на Дніпропетровщині затримано 4 можливих диверсантів.

«За наявною у нас інформацією, ворог активізував закидання потенційних диверсантів, у тому числі і з-поміж членів так званих приватних військових кампаній, на територію України з метою вчинення диверсій і терактів. Саме тому наголошую на потребі пильності і спостережливості», - сказав перший заступник міністра.

Читайте також: росія максимально використовує територію білорусі для ведення розвідки – Мотузяник

Водночас він висловив сподівання, що пасхальні свята пройдуть максимально мирно і спокійно і вдасться уникнути можливих провокацій. За його словами, забезпечення громадської безпеки під час релігійних свят є одним із пріоритетних напрямків діяльності правоохоронців.

«Поліція буде нести посилену службу у зв’язку з християнськими святами, що передують. Хотів би закликати всіх до дотримання режиму комендантської години і так само дослухатися до сирени, яка може сповіщати про повітряну тривогу, навіть попри триваючу службу божу», - зазначив Єнін.

Крім того, він наголосив на почастішанні останнім часом випадків шахрайства навколо виплат сім’ям потерпілих унаслідок російської збройної агресії.

Читайте також: СБУ за два місяці нейтралізувала понад 250 кібератак і заблокувала 50 тисяч фейкових акаунтів

«Хотів би наголосити на тому, що всю інформацію про фінансову підтримку урядом наших громадян варто отримувати насамперед від офіційних джерел, а не з посиланнями на якісь незрозумілі смс. Нікому не передавати дані своїх карток, пін-кодів і так далі. А у разі, якщо така інформація все ж таки була отримана зловмисниками, негайно звертатися до банку і блокувати свої картки», - сказав перший заступник міністра.

Як повідомлялося, білорусь із перших днів повномасштабного вторгнення рф в Україну надала свою територію для баз російської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-