На південному напрямку ЗСУ знищили пів сотні рашистів і 14 одиниць техніки

На південному напрямку ЗСУ знищили пів сотні рашистів і 14 одиниць техніки

Укрінформ
На півдні України ЗСУ відбили дві атаки російських агресорів, які намагалися просунутися до адмінмежі Миколаївської області.

Як передає Укрінформ, про це Оперативне командування "Південь" повідомляє у Фейсбуці.

Зазначається, що у Херсонській та Миколаївській областях ситуація впродовж 21 квітня залишалась стабільно напруженою.

"Запланований "зелений коридор" з окупованих сіл Херсонщини до Дніпропетровської області не спрацював. Загарбники не дотрималися домовленостей, не припинили обстріли і затримали евакуаційну колону на блокпосту. Машини були змушені повернутись і не змогли вивезти людей з окупованих сіл Херсонщини", - йдеться у повідомленні.

Противник продовжує вишукувати способи просунутись на захід від зайнятих оборонних рубежів. ЗСУ відбили дві атаки російських військ при спробі просунутись до адмінмежі з Миколаївською областю. В ході боїв ворог зазнав втрат та відступив.

Ракетно-артилерійські підрозділи протягом дня уразили 15 цілей противника.

Читайте також: На сході України ЗСУ сьогодні знищили до 200 загарбників і п'ять танків

"Загальні втрати ворога на південному оборонному рубежі цієї доби складають 51 рашист та 14 одиниць техніки. Загарбники лишилися без чергового танка Т-72, без ще однієї реактивної системи залпового вогню. Їхні сили поменшали на 9 одиниць броньованої та 3 автомобільної техніки", - зазначили в ОК "Південь".

У Чорному морі корабельне угруповання рф переформатовувалось та продовжувало проведення пошукових заходів навколо місця затоплення флагмана чорноморського флоту. Їх розташування "свідчить про збереження загрози ракетних ударів".

На Одещині нейтралізовано центр проросійського громадського об’єднання, який мав на меті розхитування ситуації на півдні України. Зловмисники виготовили партію друкованих антиукраїнських матеріалів, намагалися їх поширювати та агітувати за організацію сепаратистських мітингів.

Читайте також: На Донецькому й Луганському напрямках захисники відбили десять ворожих атак

"Те, що їхня діяльність не мала успіху й була викрита – ознака свідомої патріотичної проукраїнської позиції населення південних регіонів та ефективної контрдиверсійної роботи відповідних структур й органів", - наголосили в ОК "Південь".

Як повідомляв Укрінформ, протягом 21 квітня підрозділи ППО Сухопутних військ та Повітряних сил ЗСУ знищили 15 цілей російських загарбників: три літаки, три вертольоти та дев'ять безпілотників "Орлан-10".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-