Іспанія направить в Україну судово-медичних експертів для розслідування злочинів росіян

Іспанія направить в Україну судово-медичних експертів для розслідування злочинів росіян

Укрінформ
Іспанія направить у розпорядження прокурора Міжнародного кримінального суду групу з 39 судово-медичних та інших експертів для розслідування злочинів, скоєних російськими окупантами на Київщині.

Про це заявив прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес на брифінгу після спільної з прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава іспанського уряду зауважив, що разом із данською колегою був вражений побаченими в Бородянці наслідками російської окупації.

«Я вважаю, що ми маємо боротися проти безкарності, а надто після того, як уранці відвідали Бородянку. Скоєні там звірства не можуть залишитися непокараними. Іспанія на запит про допомогу з боку прокурора Міжнародного кримінального суду направить групу з 39 судово-медичних та інших експертів з міністерства внутрішніх справ, щоб провести лабораторні дослідження і розслідувати воєнні злочини на окупованих територіях», - сказав Санчес.

Він додав, що Іспанія й надалі співпрацюватиме з Міжнародним кримінальним судом.

Відповідаючи на запитання, чи вважає він скоєні російськими окупантами злочини геноцидом, Санчес зауважив, що «це не те питання, на яке ми маємо відповідати, - на нього має відповідати Міжнародний кримінальний суд».

Як повідомлялося, 11 квітня в Україну прибули французькі жандарми, які допомагатимуть у розслідуванні воєнних злочинів російської армії.

Читайте також: Іспанія відправила Україні нову партію військової допомоги

Прем'єр-міністри Іспанії Педро Санчес та Данії Метте Фредеріксен, які прибули у четвер в Україну, відвідали постраждалу від атак росіян Бородянку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-