Як знищують нездетоновані російські боєприпаси

Як знищують нездетоновані російські боєприпаси

Фотохроніка війни
Укрінформ
В Україні триває робота зі знищення нездетонованих боєприпасів, зібраних на територіях, де велися інтенсивні бої з російськими загарбниками.

Роботу вибухотехніків на Київщині та Запоріжжі бачили фотокореспонденти Укрінформу.

У Київській області боєприпаси звезли на полігон. Вони – різної модифікації, марок та калібрів, знайдені в Ірпені, Бучі, Ворзелі, селах Перемога, Лук’янівка, де проводилися інтенсивні бойові дії й дислокувалася техніка ворога.

Ці снаряди мають механічні пошкодження, але їх можна було транспортувати. Боєприпаси ж, які заборонено перевозити, пояснюють вибухотехніки, знищують на місці, якщо дозволяють обставини.

А на Запоріжжі того ж дня, 20 квітня, піротехніки ДСНС здійснили два виїзди на знищення вибухонебезпечних предметів. Фахівці знешкодили 21 одиницю кумулятивно-уламкових бойових елементів, які становили загрозу для життя місцевого населення.

За інформацією ДСНС, загалом від початку широкомасштабного військового вторгнення рф на території України станом на 20 квітня було знешкоджено 70 тисяч 90 вибухонебезпечних предметів та 574,4 кг вибухової речовини, зокрема 1 тисяча 939 авіаційних бомб. Обстежено територію площею 12 тисяч 86 гектарів. 

Читайте також: Украдені життя: на кладовищі в Ірпені – сотні свіжих могил

Серед вибухонебезпечних об’єктів – нездетоновані тактичні ракети, авіаційні бомби, артилерійські боєприпаси, ручні гранати. Саме вони – одна з головних причин, через яку громадянам не дозволяють повернутися в міста та селища, звільнені від російських загарбників, поки небезпека не буде повністю усунена.

24 лютого президент росії оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Фото: Анатолій Сірик, Дмитро Смольєнко/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-