Внаслідок агресії рф постраждали 572 українські дитини

Внаслідок агресії рф постраждали 572 українські дитини

Укрінформ
Станом на ранок 20 квітня через збройну агресію рф офіційне число загиблих дітей в Україні не змінилося — 205, водночас зросла кількість поранених — 373. Крім того, 578 дітей постраждали від війни.

Про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

Зазначається, що ці дані не остаточними, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 118, Київській - 108, Харківській - 91, Чернігівській - 57, Херсонській - 43, Миколаївській - 40, Луганській - 36, Запорізькій - 25, столиці - 16, Сумській - 16, Житомирській - 15.

Стало відомо, що 15 березня в с. Стара Буда Бучанського району Київської області внаслідок обстрілу житлового будинку родини отримали поранення двоє дітей 6 та 8 років, які в той же день військовими РФ примусово були переправлені до м. Мозирь Республіки Білорусь.

18 квітня внаслідок обстрілу житлового масиву в с. Берестове Бахмутського району Донецької області отримав поранення 16-річний підліток.

Через бомбардування та обстріли збройними силами РФ пошкоджено 1141 заклад освіти, з них 99 зруйновано повністю.

Як повідомляв Укрінформ, Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) зафіксувало 2 104 випадки загибелі та 2 862 випадки поранень цивільного населення України внаслідок російського вторгнення.

Зазначається, що більшість смертей та поранень зумовлені застосуванням боєприпасів та вибухових речовин із великою площею ураження, включаючи обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та повітряні удари.

УВКПЛ вважає, що фактичні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, затримується, а багато звітів все ще очікують підтвердження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-