Жодна спроба просування російських військ не вдалася – Арестович

Жодна спроба просування російських військ не вдалася – Арестович

Укрінформ
Війська російської федерації на території України діють за класичною схемою, проте жодна їхня спроба просунутися не вдалася.

Про це радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович сказав на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Ворог діє за класичною схемою військового мистецтва. Всі "кавалерійські наскоки", які були на початку війни, призвели до втрат та поразки під Києвом, Сумами та Черніговом, і зараз він зосереджує зусилля на тому, щоб обережно промацувати нашу оборону, а потім, якщо знаходить слабке місце, зосереджує там зусилля. Саме це вони намагалися зробити сьогодні вночі, але у них не вийшло. Жодна спроба просунутися не вдалася, попри їхні намагання завдавати численних артилерійських і авіаційних ударів по наших захисниках. Збройні сили України працюють вправно», - наголосив Арестович.

За його словами, нині російські війська активізували наступальні дії на сході України, намагаючись оточити українські сили в районі Ізюма та піти у наступ на Волноваху. Для цього вони завдають відволікаючих ударів у районі Харкова, Гуляйполя. Ворог намагається взяти під контроль Маріуполь, але без успіху. Головні зусилля війська рф спрямовують на місто Ізюм, на оточення Рубіжного, Сєвєродонецька, Попасної, що також їм не вдається, заявив радник керівника ОП .

Він констатував, що найбільш боєздатні угруповання ЗСУ зосереджені саме на напрямку російського наступу. «Намагання політичного керівництва росії, яке жене свої війська на смерть для того, щоб вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської області і «продати» російському суспільству цей «успіх» як головну мету війни, провалиться. Наші війська не дадуть зробити цього», - заявив Арестович.

Читайте також: росія переважно воює за підручниками радянських часів - Мотузяник

Водночас він зауважив, що друга фаза повномасштабної війни визначить перебіг третьої, яка може розвиватися за одним із трьох сценаріїв. "Перше - росіяни намагатимуться стояти на місці, витративши всі свої оперативні резерви (це останні їхні оперативні резерви, які там зараз є), і вестимуть тактичні дії з утримання територій. Друге – вони можуть забратися з нашої території. А третє - вони можуть знову перейти до мирних переговорів. Ми подивимося. Але Президент України Володимир Зеленський нагадав їм, що якщо вони "доб'ють" Маріуполь, мирних переговорів може не бути. Тоді наш головний напрямок дій буде повне знищення противника, спираючись на західну допомогу і на те, що росіянам брати допомогу нема де», - заявив він.

Читайте також: Війська рф не зможуть здобути хоч якусь перемогу до Великодня - Буданов

Як повідомлялося, російські збройні сили активізували наступальні дії на сході України. За минулу добу в Донецькій та Луганській областях українські воїни відбили сім атак ворога.

ЗСУ з 24 лютого по 19 квітня ліквідували близько 20 800 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-