На крейсері «Москва» загинули 37 осіб, близько 100 поранених – ЗМІ

На крейсері «Москва» загинули 37 осіб, близько 100 поранених – ЗМІ

Укрінформ
При затопленні ракетного крейсера Чорноморського флоту рф «Москва» офіційно визнано загиблими 37 членів екіпажу, тіла яких доставили до Севастополя.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Медузі джерело, близьке до командування Чорноморського флоту росії.

Ще близько ста людей, за даними співрозмовника «Медузи», поранено. Точна кількість зниклих безвісти невідома. Загалом на судні перебувало близько 500 осіб, уточнив співрозмовник видання.

Раніше про те, що на «Москві» загинули близько 40 моряків, повідомляла «Нова газета. Європа» із посиланням на матір одного з членів екіпажу, що вижив.

Офіційно міноборони рф не повідомляло про загиблих членів екіпажу «Москви», заявляючи, що екіпаж крейсера було евакуйовано «в повному складі». Проте на церемонії прощання з кораблем, що відбулася у Севастополі 15 квітня, журналісти помітили жалобну стрічку з написом «Кораблю та морякам».

При цьому батьки та родичі загиблих вважають слова «зник безвісти» евфемізмом визнання загибелі, оскільки в холодному квітневому морі далеко від берега вижити неможливо. Так про «зниклого безвісти» сина, матроса-строковика Єгора Шкребця говорили його батьки Дмитро та Ірина Шкребець. Про «зниклого безвісти» сина Марка Тарасова написала у соцмережі Уляна Тарасова з Петербурга. Ще три родини зателефонували Дмитру Шкребцю і розповіли про своїх «зниклих безвісти» синів.

Родичі моряків, які служили на крейсері «Москва», звинувачують міноборони росії у навмисному приховуванні інформації про військовослужбовців.

16 квітня журналісти програми «Схеми» ідентифікували особистість загиблого моряка з крейсера «Москва», спростувавши інформацію міноборони рф про «повну евакуацію екіпажу». Це мічман Іван Вахрушев, який служив у п'ятій бойовій частині, яка відповідала за експлуатаційну безпеку корабля.

Читайте також: Ще три російські сім'ї шукають «зниклих безвісти» після затоплення «Москви»

Як повідомлялося, українські військові поцілили у російський крейсер «Москва» з протикорабельної ракетної системи «Нептун», завдавши йому серйозних пошкоджень. Оперативне командування «Південь» 14 квітня повідомило про те, що інші одиниці корабельного угруповання намагалися допомогти «Москві», проте шторм і потужний вибух боєзапасу перекинули крейсер, і він почав тонути в Чорному морі. У росії ввечері того ж дня офіційно підтвердили, що крейсер Чорноморського флоту рф «Москва» затонув під час буксирування у порт, повідомивши про евакуацію екіпажу на інші кораблі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-