ООН зафіксувала 2072 смерті цивільних українців із початку повномасштабного вторгнення рф

ООН зафіксувала 2072 смерті цивільних українців із початку повномасштабного вторгнення рф

Укрінформ
Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) зафіксувало 2072 випадки загибелі цивільного населення внаслідок повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в повідомленні УВКПЛ за 18 квітня.

"З 4 години ранку 24 лютого 2022 року, коли розпочався збройний напад російської федерації, до 24 години ночі 17 квітня (за місцевим часом) Управління Верховного комісара ООН з прав людини зафіксувало 4890 жертв серед цивільного населення України: 2072 убитих та 2818 поранених", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, серед убитих - 537 чоловіків, 327 жінок, 38 дівчаток та 60 хлопчиків, 71 дитина, а також 1039 дорослих, стать яких поки що не відома. Поранені 327 чоловіків, 253 жінки, 56 дівчаток та 61 хлопчик, а також 155 дітей та 1 966 дорослих, стать яких також не відома.

Читайте також: Війна змінює мову: в Австрії проаналізували, як рф втратила велику літеру, а росіяни стали «орками»

Зазначається, що більшість смертей та поранень зумовлені застосуванням боєприпасів та вибухових речовин із великою площею ураження, включаючи обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та повітряні удари.

УВКПЛ вважає, що фактичні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, затримується, а багато звітів усе ще очікують підтвердження.

Це стосується, наприклад, Маріуполя та Волновахи (Донецька область), Ізюма (Харківська область), Сєвєродонецька та Рубіжного (Луганська область), Тростянця (Сумська область), де є повідомлення про численні жертви серед  населення. Ці цифри поки не включені у статистику.

Як повідомляв Укрінформ, українські військові не здають позицій попри спроби загарбників прорвати нашу оборону на території Донецької, Луганської та Харківської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-