Буданов розповів про тактичні помилки «другої армії світу»

Буданов розповів про тактичні помилки «другої армії світу»

Укрінформ
Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов вважає, що атака росії на Київ провалилася через некомпетентний підхід російського командування до проведення такої великої операції.

Як передає Укрінформ з посиланням на повідомлення пресслужби ГУР МОУ у Фейсбуці, про це він розповів виданню Der Spiegel.

На запитання журналіста Крістіана Еша, чому росія вирішила вивести свої війська з Київської області, керівник воєнної розвідки України зазначив, що окупаційні війська не просто відійшли: їх з Київської області вигнали ЗСУ.

Як розповів Буданов, почалося з того, що ЗСУ повернули місто Ірпінь. Це загрожувало розрізанням їхніх сил у Київській області. Росіяни швидко зрозуміли, що лише за кілька днів вони опинилися в тій самій ситуації, яку самі люблять завдати ворогу – оточення та розмежування своїх сил. Тому вони вирішили відступити.

Читайте також: Буданов упевнений, що агресори марно розраховують на тактичні успіхи до Великодня

«Мене дивує, наскільки некомпетентно і необережно підійшли російські командири до проведення такої великої операції. Якщо вони дійсно вірили, що зможуть зробити це за три дні – і, наскільки нам відомо, вони абсолютно вірили, що так – то російське керівництво, мабуть, дивується, наскільки компетентні їхні генерали. Вони прийняли бажання за реальність», – зазначив Буданов.

Він також прокоментував бойові втрати російського військового командування.

Читайте також: Розвідка перехопила документи про початкові плани росії захопити Київ

"Ми задали собі це питання. І знайшли лише одну відповідь: надзвичайно низький професійний рівень генералів. Однією з причин цього є кумівство в російській армії, це погодні генерали, родичі якогось чиновника, які не відповідають своїм завданням і не готові до них. Візьміть справу Чорнобаївки окремо! Це пам'ятник ідіотизму", – зазначив начальник розвідки.

На запитання про те, які стратегічні цілі переслідує росія і як вони змінилися, керівник ГУР МО України розповів, що мета військової агресії залишилася незмінною: це операція зі знищення державності України. Україна має перестати існувати як держава. Це головна мета, і путін не відмовився від своїх планів. Як саме вони б досягли цієї мети, росія так і не до кінця зрозуміла, це теж характерно для їхньої тактики. Але вони хотіли, по-перше, встановити тут, у Києві, підконтрольний росії уряд, а по-друге, назавжди повернути Україну в російську сферу. Цього не було і не може статися, особливо після звірств і воєнних злочинів, свідками яких є весь світ, зазначив очільник українськох розвідки.

Читайте також: Боррель: Військові дії росії в Україні можна описати словами «провал» і «жах»

Відповідаючи на запитання про те, яка зброя потрібна Україні для відбиття російської агресії, генерал-майор Буданов зазначив, що потрібні артилерійські системи, якими якраз сильна німецька армія. За його словами, укранським військовим також потрібні танки через великі втрати бронетехніки. Решта – стандартне обладнання: зенітні комплекси, радіоелектронна розвідка.

В Україні триває 54-та доба повномасштабного вторгнення російської федерації, війська якої обстрілюють і знищують ключові об'єкти критичної та цивільної інфраструктури, жорстоко вбивають українців.

Фото: Der Spiegel

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-