Для координації волонтерської діяльності створено Благодійний фонд генерала Залужного

Для координації волонтерської діяльності створено Благодійний фонд генерала Залужного

Укрінформ
В Україні створили Благодійний фонд генерала Залужного, який координуватиме дії міжнародних та українських волонтерів.

Як передає Укрінформ, про це головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний повідомив у Телеграмі.

За його словами, "вісім років ми цілодобово воюємо. Останні 53 дні стали справжнім випробуванням на стійкість для війська та всього суспільства. Потреби армії, що веде війну, колосальні. Над їх задоволенням у режимі 24/7 працює керівництво держави, волонтери, уряди дружніх країн".

Залужний висловив вдячність "усім, хто захищає державу, і всім, хто працює на її обороноздатність".

"На жаль, я особисто не маю часу координувати волонтерську діяльність, але готовий підтримати будь-яку ініціативу на користь армії", - зазначив головнокомадувач ЗСУ.

За його словами, однією з таких ініціатив є благодійний фонд, що носить його ім’я.

"Я довіряю засновникам фонду і сподіваюся, що їхня активна діяльність, спрямована на всебічну допомогу ЗСУ, буде успішною", - підкреслив Залужний.

"З маленьких ініціатив складається наша спільна велика Перемога", - наголосив головнокомандувач ЗСУ.

На сайті фонду зазначається, що він створений "з метою координації дій українських та міжнародних волонтерів для максимально ефективного використання ресурсів згідно з актуальними короткостроковими та довгостроковими задачами Збройних сил України".

До напрямків діяльності фонду, зокрема входять допомога ЗСУ у придбанні військового обладнання, медичних препаратів, допомога в лікуванні поранених воїнів.

Голова наглядової ради фонду - головнокомандувач ЗСУ Залужний. До наглядової ради також увійшли заступник головнокомандувача ЗСУ Євген Мойсюк та начальник Генерального штабу ЗСУ Сергій Шаптала.

Читайте також: У Луцьку волонтери, продаючи вербові букетики, зібрали понад 55 тисяч для військових

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-