На південному напрямку ЗСУ за добу знищили 36 загарбників і 13 одиниць техніки

На південному напрямку ЗСУ за добу знищили 36 загарбників і 13 одиниць техніки

Укрінформ
Протягом минулої доби українські військові на південному напрямку знищили 36 російських агресорів та 13 одиниць військової техніки.

Як передає Укрінформ, про це оперативне командування «Південь» повідомляє у Фейсбуці.

Зазначається, що ворог продовжує підступно накривати населені пункти півдня країни артилерійським вогнем та ракетами.

«Протягом доби по Миколаївщині противник наніс ракетний удар 5 крилатими ракетами та системами залпового вогню, пошкоджена інфраструктура, але втрат немає. На Херсонщині основні зусилля ворог зосередив на спробах встановлення контролю над областю та утриманні зайнятих позицій», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: У зоні ООС українські бійці відбили десять ворожих атак, знищили 15 танків

Зокрема російські загарбники продовжують чинити психологічний тиск, поширюючи мовлення своїх пропагандистських телеканалів та підключивши заангажовані кримські телеканали, розповсюджують фейки про війну в Україні. Водночас продовжується залякування та терор цивільного населення.

За даними ОК «Південь», за минулу добу на південних рубежах ворожі втрати становили 36 загарбників та 13 одиниць техніки, серед яких бойові броньовані машини, дві самохідні артилерійські установки та дві реактивні системи залпового вогню «Град».

Читайте також: Українські військові за добу знищили 13 повітряних цілей ворога

Зазначається, що корабельне угруповання противника в Чорноморській операційній зоні системно проводить розвідку надводної обстановки. Імовірність ракетних ударів зберігається на достатньо високому рівні.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу ЗСУ, російські війська з 24 лютого до 16 квітня втратили в Україні близько 20 100 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-