Обстріл Краматорська: докази використання рашистами ракетних комплексів «Точка-У»

Обстріл Краматорська: докази використання рашистами ракетних комплексів «Точка-У»

Укрінформ
Попри заяви російських загарбників, що нібито «тактичні ракети «Точка-У» застосовуються лише українськими Збройними силами, оприлюднено перехоплення переговорів представників військово-космічних сил рф, які підтверджують наявність таких ракетних комплексів у росіян.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Оперативний ЗСУ.

«Опубліковано докази використання орками тактичних ракетних комплексів «Точка-У», незважаючи на неодноразові заяви московії, що нібито «тактичні ракети «Точка-У» застосовуються лише українськими збройними силами. Вашій увазі пропонується перехоплення переговорів ВКС орди, з яких зрозуміло, що 18 березня 2022 року два Ан-124 ВКС орди прилетіли на аеродром у Мачуліщах. Один із них із реєстраційним номером RA-82010, під позивним 82010, привіз до Білорусі 3 одиниці ТРК «Точка-У»», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ця інформація підтверджується не лише переговорами, а й відео, де видно, як того дня «Точки-У» виїжджають з території військового аеродрому в Мачулищах.

Як повідомляв Укрінформ, 8 квітня по залізничному вокзалу Краматорська, з якого щодня проводиться евакуація населення, російськими військами було завдано ракетного удару. За останніми даними, загинули 59 мирних людей, 109 зазнали поранень. Президент Володимир Зеленський заявив, що удар було завдано "Точкою-У". Роспропаганда традиційно заперечила причетність зс рф до ракетного удару, а в міноборони росії заявили, що російська армія нібито не використовує комплекси “Точка-У”.

9 квітня у Чернігівській області ЗСУ збили російську ракету "Точку-У", яку запустили рашисти з білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-