На південному напрямку ЗСУ знищили 76 загарбників, два танки і три «Гради»

На південному напрямку ЗСУ знищили 76 загарбників, два танки і три «Гради»

Укрінформ
У південних регіонах минулої доби українські захисники знищили 76 російських загарбників, два танки і три реактивні системи залпового вогню "Град".

Як передає Укрінформ, про це оперативне командування "Південь" повідомляє у Фейсбуці.

"Протягом доби обстановка на півдні України характеризувалася нарощуванням ворожої агресії. Відчайдушно намагаючись закріпитися й втриматися на позиціях південного фронту, найганебніша армія світу гатить по мирних жителях Миколаївщини і Херсонщини", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що на окремих ділянках була зафіксована робота снайперів.

Розлючений втратами в Чорному морі ворог посилив ракетну загрозу, підтягує додаткові сили на всіх напрямках, не припиняє завдавати ракетних ударів по об’єктах промислової та цивільної інфраструктури всієї України.

Миколаїв та ще кілька населених пунктів області опинилися під щільним вогнем, зокрема заборонених міжнародними конвенціями касетних снарядів.

Читайте також: У зоні ООС захисники відбили десять атак, знищили три російські танки і БТР

Роботи з розбору руйнувань об’єктів інфраструктури тривають. Є вбиті та поранені серед цивільного населення.

За даними ОК "Південь", ворожі втрати в південних регіонах за 15 квітня становили 76 загарбників та 16 одиниць техніки.

Зокрема влучними пострілами із протитанкового ракетного комплексу “Джавелін” були знищені два танки Т-72, дві самохідні артилерійські установки, три реактивні системи залпового вогню "Град" та безпілотник-розвідник.

Згідно з інформацією командування, ворожа армія намагається підтягнути сили, задіяти всі можливі резерви, продовжуючи психологічний тиск на цивільне населення.

Читайте також: ЗСУ за добу уразили сім повітряних цілей ворога

Як повідомляв Укрінформ, 13 квітня українські військові уразили російський крейсер "москва" з протикорабельної ракетної системи "Нептун", завдавши йому серйозних пошкоджень.

Оперативне командування "Південь" 14 квітня повідомило, що інші одиниці корабельного угруповання намагалися надати допомогу "москві", але шторм і потужний вибух боєзапасу перекинули крейсер, і він почав тонути.

У росії ввечері цього ж дня офіційно підтвердили, що крейсер чорноморського флоту рф "москва" затонув під час буксирування до порту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-