Росія вбила в Україні 198 дітей

Росія вбила в Україні 198 дітей

Укрінформ
Із початку повномасштабного вторгнення рф в Україні уже загинули 198 дітей і більш як 355 дітей отримали поранення.

Про це пресслужба Офісу генпрокурора поінформувала у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Більш ніж 553 дитини постраждали в Україні внаслідок збройної агресії російської федерації. При цьому 198 дітей загинуло та більш як 355 поранено», - уточнюється у повідомленні.

Зауважується, що ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Згідно з отриманими ювенальними прокурорами даними, найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 117, Київській - 105, Харківській - 81, Чернігівській - 54, Миколаївській - 40, Херсонській - 38, Луганській - 36, Запорізькій - 23, столиці - 16, Сумській - 16, Житомирській - 15.

Зокрема, під час фіксації кримінальних правопорушень, скоєних на території міста Тростянець Сумської області, було встановлено, що унаслідок обстрілу російськими військовими 21 березня загинув 14-річний хлопець.

Через обстріл села Олександрівка у Харківській області 14 квітня поранено двох дітей 9 та 11 років.

Зазначається, що через масовані бомбардування та обстріли збройними силами рф українських міст та сіл було пошкоджено 1018 закладів освіти, із них 95 зруйновано повністю.

Читайте також: За 50 днів від вторгнення рф з України виїхали майже п'ять мільйонів осіб - ООН

Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ України Денис Монастиський передав представництву ООН закривавлену дитячу іграшку із вокзалу у Краматорську.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-