російські загарбники взяли у заручники екіпаж суховантажу «Blue Star-1»

російські загарбники взяли у заручники екіпаж суховантажу «Blue Star-1»

Укрінформ
На території Маріупольського морського торговельного порту росіяни взяли у заручники членів екіпажу суховантажу «Blue Star-1» під прапором Ліберії.

Про це поінформувала Уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова, передає Укрінформ.

«Російські окупанти захопили в полон екіпаж ще одного судна. На території Маріупольського морського торговельного порту військовими російської федерації взяті в заручники члени екіпажу суховантажу «Blue Star-1» під прапором Ліберії. 18 моряків, які є громадянами України, вивезено до тимчасово окупованого Донецька», - заявила Денісова.

За її словами, суховантаж зайшов у порт Маріуполя наприкінці лютого і був там заблокований російськими загарбниками. Зв’язок з екіпажем втрачено 25 березня 2022 року. Наразі відомо, що через брак продовольства екіпаж вимушено перейшов на дворазове харчування.

Читайте також: На Запоріжжі в заручниках залишаються 69 людей, з яких 13 - представники влади

«За попередньою інформацією, у полоні окупантів можуть перебувати близько 200 членів екіпажів кількох суден, які були заблоковані російськими окупантами у порту Маріуполя», - зазначила український омбудсман.

Вона уточнила, що такими діями російська федерація порушує право на життя і на свободу, особисту недоторканість, гарантовані статтями 3 та 5 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року та право на свободу пересування, гарантовано статтею 2 Протоколу №4 до Конвенції.

«Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти порушення РФ прав людини в Україні», - заявила Денісова.

Як повідомлялося, раніше Денісова повідомила, що у Харкові та на Луганщині рашисти намагалися завербувати неповнолітніх для передачі інформації про пересування ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-