Рядових із бойовим досвідом відтепер можуть призначати сержантами – Міноборони

Рядових із бойовим досвідом відтепер можуть призначати сержантами – Міноборони

Укрінформ
Військові з бойовим досвідом та без вищої військової освіти в період дії воєнного стану можуть призначатися на посади сержантського і старшинського складу, за якими штатами воєнного часу передбачено військове звання до старшого сержанта (головного старшини) включно.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба Міноборони України.

«Тепер особи рядового складу (крім військовослужбовців строкової служби), які мають бойовий досвід та не отримали підготовки відповідного рівня у вищих військових навчальних закладах, навчальних частинах (центрах) та у військових частинах, з урахуванням потреби доукомплектування Збройних Сил України в період дії воєнного стану можуть призначатися на посади сержантського і старшинського складу, за якими штатами воєнного часу передбачено військове звання до старшого сержанта (головного старшини) включно, з одночасним присвоєнням первинного військового звання сержантського і старшинського складу та з подальшим направленням на навчання у строки, що визначаються Міністерством оборони України», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Зеленський підписав указ про скасування весняного призову

Як зазначається, така можливість з’явилась після внесення змін до Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України відповідно до Указу Президента України №231/2022 від 11 квітня 2022 року.

З 24 лютого росія розпочала повномасштабне військове вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет, катують і винищують українське населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-