На потреби військових Нацбанк перерахував майже ₴14,8 мільярда

На потреби військових Нацбанк перерахував майже ₴14,8 мільярда

Укрінформ
Нацбанк України перерахував на потреби військових майже 14,8 млрд гривень, на спецрахунку залишилося 16 млн гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Станом на 11 квітня 2022 року залишок коштів на спецрахунку, який Національний банк відкрив для Збройних сил України становить майже 16 млн грн.

Зазначається, що всього з дня відкриття спецрахунку на нього було перераховано 14,8 млрд грн в еквіваленті. Зокрема понад 4,7 млрд грн у еквіваленті надійшло з-за кордону у іноземній валюті (долари США, євро, фунти, канадські долари, китайські женьміньбі, японські єни, швейцарські франки, польські злоті, австралійські долари).

Кошти надходили як від громадян та підприємств в Україні, так і від міжнародної спільноти (зокрема зі США, Великобританії, Канади, Німеччини, Швеції, Польщі, Норвегії, Фінляндії, Франції, Австралії, Чехії та ще багатьох країн світу).

Станом на 11 квітня 2022 року залишок коштів на рахунку Міністерства соціальної політики, який Національний банк відкрив для гуманітарних цілей, становить понад 321 млн грн. Зокрема близько половини коштів надійшло з-за кордону в іноземній валюті (долари США, євро, фунти).

Крім того, Міністерство соціальної політики, що є отримувачем та розпорядником коштів, які надходять на цей рахунок, вже перерахувало з нього майже 80 млн грн з метою надання гуманітарної допомоги постраждалим від збройної агресії рф.

24 лютого президент рф путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-