Арестович розповів про напрямки наступу росії

Арестович розповів про напрямки наступу росії

Відео
Укрінформ
З початку повномасштабного вторгнення російські війська наступали на 9 напрямках, однак зараз продовжують активні дії на 2,5 - в Маріуполі і зоні ООС.

Про це розповів позаштатний радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович на брифінгу, повідомляє Укрінформ.

«Противник, який спочатку наступав на дев’яти оперативних напрямках, зараз має два напрямки. Один із них Маріуполь, інший – північ зони ООС. Точніше 2,5 (напрями – ред.) - є намагання взяти наші райони оборони на південному заході Луганської області – Рубіжне, Попасна, Сєвероднецьк, Лисичанськ, йому поки це не вдається», - сказав він.

Також Арестович поінформував, що ворог намагається діяти від Ізюма на південний захід, проте російським військам також не вдається це «так жваво», як хотілося. Радник очільника ОП нагадав, що вчора ворожі війська спробували наступати, але успіху не мали і стали.

Читайте також: Ворог зосереджує резерви і ремонтні підрозділи поблизу Харкова – Арестович

Арестович підкреслив, що в Маріуполі тривають важкі бої, але запевнив, що українські війська тримають оборону.

Ще один напрямок, за його даними, де противник намагався робити тактичні наступальні дії, – це населений пункт Олександрівка в Херсонській області, де успіху не мав і поніс втрати чисельністю до роти тактичної групи.

Читайте також: Удару агресора по вокзалу Краматорська передувала ретельна розвідка – Арестович

В Україні 46-й день триває повномасштабне вторгнення восьмирічної війни, розв’язаної росією. Війська російської федерації обстрілюють і знищують ключові об'єкти критичної та цивільної інфраструктури, жорстоко катують і вбивають населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-