Кораблі рф продовжують морську блокаду, можливі ракетні удари по Одещині

Кораблі рф продовжують морську блокаду, можливі ракетні удари по Одещині

Укрінформ
Російські кораблі продовжують морську блокаду портів Одещини, ворог здійснює час від часу перегрупування сил, зберігається висока ймовірність ракетних ударів по регіону.

Про це повідомляє у Телеграмі речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, передає Укрінформ.

«Одеський оборонний район продовжує успішно виконувати свої завдання… Водночас флот рф продовжує блокування нашого узбережжя і періодично здійснює перегрупування сил та засобів. Також зберігається висока ймовірність завдання ракетних ударів по Одесі та регіону», - зазначив Братчук.

За його словами, в цілому ситуація в місті та області контрольована, у військових ЗСУ достатньо засобів для вогневого ураження противника у разі нападу.

Варто зауважити, що вранці 9 квітня ворог знову завдав удару в районі портового Чорноморська. Як повідомив у відеозверненні до жителів міський голова Василь Гуляєв, «пролунав потужний вибух», проте місцевим мешканцям не варто панікувати - ситуація під контролем. Деталі буде оприлюднено пізніше.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на голову Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка, «у ніч проти 8 квітня ворог завдав удару з берегового ракетного комплексу «Бастіон» по селищу Красносілка нашої області. На жаль, є загиблі та поранені, пошкоджені об’єкти інфраструктури. Пізніше ворог завдав ракетного удару неподалік Одеси. На щастя, постраждалих немає».

За даними Генштабу ЗСУ, в останні дні ворог намагається покращити тактичне положення на Південнобузькому напрямку. Не виключається використання території самопроголошеної придністровсько-молдавської республіки для підтримки наступальної операції на зазначеному напрямку.

Читайте також: російські загарбники обстріляли Миргород, є постраждалі

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-