рашистські війська перегруповуються для просування у бік Харкова – начальник ГУР

рашистські війська перегруповуються для просування у бік Харкова – начальник ГУР

Укрінформ
рашистські війська перегруповуються на сході України та планують просуватися до Харкова.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням наначальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Кирило Буданов у інтерв'ю CNN.

«Вони перегруповуються в напрямку міста Ізюм через Білгород. Вони рухаються через Білгород. Вони отримують додаткові війська у Білгороді, щоб компенсувати свої втрати в Україні, - сказав він. - Насамперед вони планують просуватися до Харкова. Вони намагатимуться добити місто Маріуполь і лише після цього зможуть спробувати ініціативно просунутися до Києва».

Читайте також: росія нарощує угруповання військ на двох напрямках

Буданов закликав союзників України надати «справді серйозну» військову підтримку, аби допомогти Україні протистояти російському наступу. Він зазначив, що потрібна важка артилерія, зенітно-ракетні комплекси та бойові літаки для використання проти наземних сил.

«Україні потрібна справді серйозна підтримка у важкому озброєнні, і вона потрібна не завтра, а сьогодні», - додав він.

Читайте також: Харківщину за минулу добу війська рф обстріляли майже пів сотні разів

Буданов також зазначив, що в Україні була продемонстрована слабкість російських збройних сил. Вони були вражені в Київській області, і в них погана логістика.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-