Обстріли Харкова, бої на Луганщині і загострення на Донеччині: ситуація у регіонах

Обстріли Харкова, бої на Луганщині і загострення на Донеччині: ситуація у регіонах

Укрінформ
Вночі російські війська знову обстріляли з артилерії житлові райони Харкова, на Луганщині тривають постійні мінометні обстріли і позиційні бої, а у Донецькій області агресор загострює ситуацію.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00.

Війська рф також завдавали ударів по Дергачах та Балаклії Харківської області. Крім того, загарбники пошкодили залізницю у Барвінковому, постраждалих немає. Бої тривають на Ізюмському напрямку.

На Луганщині тривають постійні мінометні обстріли і позиційні бої у Кремінній, Попасній, Рубіжному. Ввечері ворог зосередився на Лисичанську, де загорілися ще два будинки. На території області сталися 24 пожежі у житловому фонді внаслідок обстрілів. Одна людина загинула.

Читайте також: Внаслідок обстрілів агресора у Харкові загинула жінка, 14 постраждалих

У Донецькій області агресор загострює ситуацію, підтискаючи в районах Вугледара, Мар'їнки, Авдіївки, Бахмута, Торецька та Очеретиного. 7 квітня ворог здійснив удари з гелікоптера по Вугледару і Слов'янську (ракета ХА55), внаслідок чого пошкоджено більш як 10 будинків. Крім того, були заблоковані три евакуаційних потяги. Розблокували залізничний рух ближче до півночі. На даний час потяги рухаються за маршрутами, до Львова і Хмельницького. Внаслідок обстрілів поранені троє цивільних громадян. Маріуполь залишається у блокаді. У місті гуманітарна катастрофа, зачистки, вуличні позиційні бої. Захисники відтягують на себе значні сили противника.

Читайте також: На Харківщині військові рф закатували трьох місцевих жителів

В Одеській області близько 22:50 внаслідок ворожого ракетного удару з моря уражено об'єкти інфраструктури. Подробиці уточнюються.

На Миколаївщині ніч була відносно спокійною, окрім Баштанського району, де були обстріли. Деталі з’ясовуються.

На Херсонщині вночі лунали вибухи. Інформація щодо наслідків наразі відсутня. Загалом ситуація стає критичнішою: гуманітарна катастрофа у багатьох селах, відсутність води, світла, ліків. Російські військові продовжують мародерити.

Читайте також: Ворог обстріляв Авдіївську громаду, є загиблий та поранений

Відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Дніпропетровській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Хмельницькій, Київській, Кіровоградській, Вінницькій, Запорізькій, Тернопільській, Житомирській, Черкаській, Чернігівській та Полтавській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-