Ворог обстріляв Авдіївську громаду, є загиблий та поранений

Ворог обстріляв Авдіївську громаду, є загиблий та поранений

Укрінформ
На Донеччині під удар російського агресора потрапила Авдіївська громада, і вже відомо про одну загиблу та одну поранену людину, пошкоджено щонайменше п'ять будинків.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

«Сьогодні зранку під удар потрапила Авдіївська громада – вже відомо про 1 загиблу та 1 поранену людину, пошкоджено щонайменше 5 будинків», - написав очільник області.

Він зазначив, що ситуація в області стабільно напружена. Найскладніше становище – у Маріуполі, де захисники міста вже майже півтора місяця ведуть героїчну оборону міста, сковуючи великі сили противника.

«Росіяни продовжують обстрілювати мирне населення по всій лінії фронту», - заявив Кириленко.

Та нагадав, що вчора, 7 квітня, загарбники завдали удару з гелікоптера по Вугледару та ракетного удару по Слов’янську. Внаслідок обстрілів: у Слов’янську було поранено одну людину, пошкоджено більше 10 будинків; у Вугледарі відомо про одного пораненого, багато руйнувань; у Мар’їнській громаді поранено чотири людини, пошкоджено два будинки.

«На Мар’їнському напрямку бої точаться, ситуація на фронті не змінилась. На Авдіївському напрямку росіяни за добу здійснили кілька спроб атакувати – усі вони були відбиті. Також ворог намагається атакувати на Очеретинському, Мар’їнському, Торецькому та Бахмутському напрямках. Безуспішно», - заявив керівник регіону.

Читайте також: Обстріли рашистів на Донеччині: відомо про трьох поранених та загиблого у Маріуполі

За його словами, тепер рашисти не тільки не дають виїхати цивільним з окупованої території, а й чинять перешкоди для евакуації з вільної частини Донеччини. Вчора евакуація автобусами з Вугледара здійснювалася під ворожим вогнем, а в районі Слов’янська удар крилатою ракетою тимчасово заблокував виїзд трьох евакуаційних поїздів. Ближче до півночі рух було відновлено – тепер близько 4 тисяч людей вже на безпечній відстані від фронту.

Вночі росіяни здійснили обстріли в Очеретинській та Торецькій громадах. Попри все, у Нью-Йорку відновлено газопостачання, місцева адміністрація організовує підвезення води та евакуацію населення, констатував Кириленко.

24 лютого президент рф путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-